16 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-31:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Nissan motors has named Indian cricketer Rohit Sharma as its new global ambassador. Nissan motors belong to which of the following countries?
a)   Japan
b)   South Korea
c)   Germany
d)   France
e)   Switzerland


2). Veteran Pakistan _______ Habib-ur-Rehman died in Lahore.
a)   Journalist
b)   Cricketer
c)   Hockey Player
d)   Actor
e)   Author


3). Which organization has said that Indian economy would grow at 7.4 percent during 2015-16, which is lower than 7.6 percent as projected in advance estimates by Central Statistics Office?
a)   ASSOCHAM
b)   NASSCOM
c)   FICCI
d)   AIMA
e)   ITPO


4). Till what date the RBI has extended the currency swap arrangement to SAARC nations for overall amount of upto USD 2 billion both in foreign currency and Indian rupee?
a)   August 14, 2017
b)   September 14, 2017
c)   October 14, 2017
d)   November 14, 2017
e)   December 14, 2017


5). Who has been selected as the next Chairperson of the National Human Rights Commission?
a)   R. M. Lodha
b)   H. L. Dattu
c)   P. Sathasivam
d)   Altamas Kabir
e)   K.G. Balakrishnan


6). Who has taken over as the Director of Bhabha Atomic Research Centre (BARC)?
a)   Madhu Dikshit
b)   Mohan Rao
c)   Dr.Girish Sahni
d)   R. Chidambaram
e)   Kamlesh Nilkanth Vyas


7). Justice Dinesh Maheshwari has been sworn-in as the chief justice of the _______ High Court.
a)   Meghalaya
b)   Gauhati
c)   Gujarat
d)   Jharkhand
e)   Delhi


8). The Cabinet of which north eastern state has approved the setting up of Metro Rail Corporation for its capital city?
a)   Meghalaya
b)   Nagaland
c)   Manipur
d)   Assam
e)   Arunachal Pradesh


9). Who has been appointed as principal advisor to the supervisory committee for the ICC World T20 matches to be held at the Ferozeshah Kotla stadium?
a)   Shashank Manohar
b)   Zaheer Abbas
c)   C. K. Khanna
d)   David Richardson
e)   Haroon Lorgat


10). Australia has replaced India at the top of the world's test rankings with a 2-0 test series victory over ________.
a)   South Africa
b)   New Zealand
c)   England
d)   West Indies
e)   Sri Lanka


Answers:

1)a   2)d   3)c   4)d   5)b   6)e   7)a   8)d   9)c   10)b





More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">