17 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-32:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Fast food giant McDonald's has planned to open approximately 1,300 fast food restaurants in ________.
a)   Japan
b)   China
c)   Russia
d)   America
e)   France


2). China's manufacturing activity expanded in March for the first time in _______ months.
a)   9
b)   10
c)   11
d)   12
e)   13


3). Which city is the second in world in the rate of road crash deaths?
a)   Mumbai
b)   Delhi
c)   Chennai
d)   Kolkata
e)   Bengaluru


4). BCCI wants ______ to coach India.
a)   Rahul Dravid
b)   VVS Laxman
c)   Sourav Ganguly
d)   Sachin Tendulkar
e)   Ricky Pointing


5). ICICI Prudential has dislodged ______ to become the largest asset management company (AMC) in the country.
a)   Axis Bank
b)   Canara Bank
c)   Syndicate Bank
d)   HDFC
e)   ICICI Bank


6). The Centre expects to achieve its ambitious target of 100 GW of solar capacity generation by ______.
a)   2020
b)   2017
c)   2019
d)   2018
e)   2021


7). World champion Lewis Hamilton secured the 51st pole position of his career. He belongs to which Country?
a)   Russia
b)   Australia
c)   England
d)   Sweden
e)   Canada


8). India will host the Asia-Pacific Remote Sensing Symposium in ________.
a)   Mumbai
b)   Hyderabad
c)   Delhi
d)   Gujarat
e)   Varanasi


9). Germany‟s Development Bank KfW to provide loan assistance to metro system for _________.
a)   Nagpur
b)   Pune
c)   Mumbai
d)   Amaravati
e)   Rajkot


10). Which Education Institution ranked first in the country for engineering as per the „India Rankings 2016‟ released?
a)   IIT Bombay
b)   IIT Kharagpur
c)   IIT Madras
d)   IIT Delhi
e)   IISC Bangalore


Answers:                    
1). b) 2). a) 3). c) 4). a) 5). d) 6). b) 7). c) 8). c) 9). a) 10). c)




More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">