18 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-33:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which city is the world's most livable city, according to Mercer’s 2016 Quality of Life Survey?
a)   Vienna, Austria
b)   Zurich, Switzerland
c)   Auckland, New Zealand
d)   Munich, Germany
e)   Vancouver, Canada


2). National Automotive Testing and R & D infrastructure project (NATRiP) has been inaugurated at International Centre for Automotive Technology (ICAT) at _______.
a)   Ambala, Haryana
b)   Bhiwani, Haryana
c)   Faridabad, Haryana
d)   Gurgaon, Haryana
e)   Rohtak, Haryana


3). The Finance Minister, Arun Jaitley, inaugurated an exhibition on the “Coin and Currency of India” in the Great Hall of North Block in New Delhi. Which Ministry except the ministry of finance is located in North Block?
a)   The Prime Minister's office
b)   Ministry of External Affairs
c)   Ministry of Defense
d)   Ministry of home affairs
e)   Ministry of Agriculture


4). Who has become the highest ranked sikh police officer in Malaysia after being appointed as Police Commissioner of Kuala Lumpur?
a)   Amar Singh
b)   Ikhnoor Singh,
c)   Sandeep Singh Dhaliwal
d)   Amitoj Singh
e)   Navjot Singh


5). The parliament of which country has become the first in the world to completely run on solar power?
a)   China
b)   France
c)   Pakistan
d)   Switzerland
e)   Spain


6). Which country has become the world's largest importer of arms?
a)   China
b)   India
c)   Brazil
d)   Russia
e)   Israel


7). Which university has honoured the actress Lucy Liu as University’s Artist of the Year?
a)   Harvard
b)   Cambridge
c)   Oxford
d)   Stanford
e)   MIT


8). Lalita Babar has been named as the Sports Person of the Year in the India Sports Awards 2015. To which sports she is associated?
a)   Sprinter
b)   Derby
c)   Steeplechase
d)   Marymoor
e)   Keirin


9). Which Indian film has been named the best children's film at the 66th Berlin International Film Festival and honoured with the Crystal Bear award in the 'Generation KPlus' section?
a)   Rasam 
b)   Mili
c)   Haram
d)   Fireman
e)   Ottal


10). India's Kumaravel Prem Kumar bagged silver in long jump at the 7th Asian Indoor Athletics Championships. This event was held at-
a)   Glasgow, Scotland
b)   Beijing, China
c)   Doha, Qatar
d)   Seol, South Korea
e)   Kualalumpur, Malaysia


Answers:

1)a   2)d   3)d   4)a   5)c   6)b   7)a   8)c   9)e   10)c



More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">