19 May 2016

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions Set-34:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). The single emergency number ‘112’ will be operational throughout India from:
a)   1st September 2016
b)   1st January 2017
c)   1st April 2017
d)   1st June 2017
e)   1st February 2017


2). In view of increased biotic pressure on forest habitats and increased population of monkeys, which State Govt. has decided to set up ‘Monkey Rescue and Rehabilitation Centre’ at the cost of Rs. 2.21 crore?
a)   Uttar Pradesh
b)   Andhra Pradesh
c)   Telangana
d)   Tamil Nadu
e)   Karnataka


3). Switzerland has honoured which Bollywood director by installing his bronze statue at a public place?
a)   Subhash Ghai
b)   Yash Chopra
c)   Karan Johar
d)   Sanjay Leela Bhansali
e)   None of the above


4). Which State Govt.  hassigned a MoU with Sulabh International Social Service Organisation to develop 5,957 toilet seats across nine cities in the state under the Atal Mission for Rejuvenation of Urban Transformation (AMRUT)?
a)   Odisha
b)   Punjab
c)   Kerala
d)   Haryana
e)   Nagaland


5). Indian women ___________,Sakshi Malik and VineshPhogat have qualified for Rio Olympics 2016
a)   Swimmers
b)   Wrestlers
c)   Gymnasts
d)   Weight Lifters
e)   Archery


6). In which city the international conference on Antimicrobial Resistance was inaugurated by the Health Minister J. P. Nadda?
a)   Chennai
b)   New Delhi
c)   Bangluru
d)   Hyderabad
e)   Nagpur


7). Which women tennis player has been ranked no.1 according to WTA rankings?
a)   Venus Williams
b)   Martina Hingis
c)   Martina Navratilova
d)   Serena Williams
e)   Maria Sharapova


8). From which place the Prime Minister, Narendra Modi, has launched the National Rurban Mission?
a)   Korba, Chhattisgarh
b)   Bastar, Chhattisgarh
c)   Dantewada, Chhattisgarh
d)   Rajnandgaon, Chhattisgarh
e)   Koriya, Chhattisgarh


9). Investment proposal for how much amount from India Post, has been approved by the Public Investment Board for setting up of an investment bank?
a)   Rs. 500-crore
b)   Rs. 800-crore
c)   Rs. 900-crore
d)   Rs. 950-crore
e)   Rs. 1000-crore


10). Who has taken charge as the Chairman-cum Managing Director of Kolkata-based National Insurance Company?
a)   K. Sanath Kumar
b)   D. K. Mehrotra
c)   A. K. Roy
d)   G. Srinivasan
e)   Milind A. Kharat


Answers:

1)b   2)c   3)b   4)a   5)b   6)b   7)d   8)d   9)b   10)a



More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">