7 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Cloze Test) Set-29:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1 – 10) : In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Scientist have long known how to convert various kinds of organic materials into liquid fuel, Trees, shrubs, grasses, weeds, fungi, seaweed and animal fats have all been turned into biofuels to ( 1 ) cars, ships and even planes. As well as being available to countries ( 2 ) tar sands, shale fields or gushers, biofuels can help reduce green house gas emissions by ( 3 ) an alternative to releasing total fossil fuel carbon into the atmosphere. Frustratingly, however, ( 4 ) biofuels in large quantities has always been more expensive and less ( 5 ) than simply drilling a little deeper for oil. Ethanol is an alcoholic biofuel easily ( 6 ) from sugary or starchy plants. It has been used to run cars and has been blended into ( 7 ) petrol. It constitutes about 10% of the fuel ( 8 ) by America’s vehicles today. Biodiesel made from vegetables fats is similarly mixed into diesel in Europe. But these first-generation biofuels have ( 9 ). They are made from plants rich in sugar, starch or oil that might otherwise be eaten by people or live-stock. Ethanol and bio-diesel also have limitations as vehicle fuels, performing poorly in cold weather and capable of ( 10 ) unmodified engines. In an effort to overcome these limitations, dozens of start-up companies emerged over the past decade with the aim of developing second-generation biofuels from agricultural waste with no nutritional value and which can be used to replace fossil fuels.

1).
a)   Fuelling
b)   Moving
c)   Power
d)   Silent
e)   Invent

2).
a)   Have
b)   Efforts
c)   Without
d)   Explore
e)   Replacing

3).
a)   Researching
b)   Precaution
c)   Supporting
d)   Providing
e)   Arriving

4).
a)   Produce
b)   Manufacture
c)   Offering
d)   Transport
e)   Making

5).
a)   Trouble
b)   Worried
c)   Opportunity
d)   Advantage
e)   Convenient

6).
a)   Disabled
b)   Create
c)   Distilled
d)   Acquire
e)   Formulate

7).
a)   Originally
b)   Conventional
c)   Purely
d)   Normally
e)   Free

8).
a)   Use
b)   Waste
c)   Fill
d)   Burned
e)   Exploit

9).
a)   Discouragement
b)   Benefits
c)   Drawbacks
d)   Flaw
e)   Weak

10).
a)   Dreadful
b)   Harm
c)   Injure
d)   Demanding
e)   Damaging


Answers:                    
1). c)  2). c)  3). d)  4). e)  5). e)  6). c)  7). b)  8). d)  9). c)  10). e)


For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">