12 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Cloze Test)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Cloze Test) Set-34:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q.1-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.
With Indian IT firms focusing on surfing the digital wave, a growing number of employees are (1) by fears of being washed up by rapidly (2) technologies.
Although 80% of the industry’s business continues to come from older or legacy technologies, experts say this share is set to (3) and workers need to (4) their skills to stay relevant. But a section of the workforce may not be up to the job. “There will be small (5) of people who will either not have the (6) or learnability to make that change,” said Prithvi Shergill, head of human resources at HCL Technologies.
These people will have to (7) for options within their companies or outside, where the (8) of legacy skills work is higher, said Shergill. An (9) confession on an unofficial Facebook page of an IT company recently lay bare the (10) of working on old technologies, ending with the hashtag ___  get me out of legacy systems.

1).
a)   suffering
b)   surrounded
c)   afraid
d)   gripped
e)   emboldened
2).
a)   evolving
b)   progressing
c)   blocking
d)   newer
e)   expanding
3).
a)   develop
b)   stretch
c)   shrink
d)   condense
e)   shorten
4).
a)   advance
b)   progress
c)   elevate
d)   upgrade
e)   lift
5).
a)   flock
b)   bunch
c)   chunk
d)   host
e)   swarm
6).
a)   pliancy
b)   compliancy
c)   unity
d)   savvy
e)   adaptability
7).
a)   attention
b)   vision
c)   look
d)   introspection
e)   gaze
8).
a)   proportion
b)   amplitude
c)   capacity
d)   volume
e)   scale
9).
a)   incognito
b)   anonymous
c)   interrupted
d)   insecure
e)   official
10).
a)   facilitation
b)   support
c)   setback
d)   vexation
e)   frustration

Answers:                    
1). d)  2). a)  3). c)  4). d)  5). b)  6). e)  7). c)  8). a)  9). b)  10). e)

For More Practice English Questions- Click Here




0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">