28 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016-Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Cloze Test) Set-49:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.



Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

Health minister Harsh Vardhan has reportedly said that the new government will give top (1) to health insurance for all citizens. Universal health insurance is a (2) idea, and expensive too. The (3) that the government should pay for insurance and insurance spread will (4) healthcare is (5). The start of healthcare must be public health and nutrition. And the essentials are providing safe drinking water and hygienic (6) of human and animal waste. This, in turn, calls for fixing the (7) sanitation system that (8) aquifers and (9) disease. The government’s focus should be on (10) sanitation programmes like Nirmal Gaon, involving local communities.

1).
a)   prerogative
b)   priority
c)   lead
d)   rank
e)   seniority
2).
a)   singular
b)   failing
c)   defective
d)   flawed
e)   blemished
3).
a)   evidence
b)   ground
c)   premise
d)   denial
e)   truth
4).
a)   ensure
b)   protect
c)   endanger
d)   okay
e)   confirm
5).
a)   forefeited
b)   misplaced
c)   existing
d)   moved
e)   absent
6).
a)   transformation
b)   building
c)   retention
d)   discarding
e)   disposal
7).
a)   berserk
b)   sound
c)   deranged
d)   balance
e)   sensitive
8).
a)   contaminates
b)   corrupts
c)   stains
d)   assists
e)   fix
9).
a)   advance
b)   halts
c)   stops
d)   suppresses
e)   spreads
10).
a)   broadening
b)   closing
c)   narrowing
d)   expanding
e)   restricting

Answers:

1)b   2)d   3)c  4)a   5)b   6)e   7)c   8)a   9)e  10)d



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">