16 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Error Spot)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Error Spot) Set-38:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (1-10) : Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is 5). (Ignore the errors of punctuation, if any.)

1). a) The parents and their child / b) was asked to sit while / c) from across the table / d) a warm smile flashed. / e) No error

2). a) No sooner had/ b) they come home/ c) the mother/ d) lashed at them./ e) No error

3). a) Within a week the principal / b) sent the parents a letter / c) which was stating that / d) their girls had been admitted. / e) No error

4). a) The hall was / b) spacious enough / c) for the picnic party / d) to live. / e) No error

5). a) It is time / b) the authorities / c) have banned ragging / d) in the educational institutions. / e) No error

6). a) Piyush was the one person / b) who could somehow manage / c) to working in that section / d) for such a long time. / e) No error

7). a) He was driving slowly / b) down the highway / c) when a cat ran / d) across and he had to brake all of a sudden. / e) No error

8). a) Watch how careful / b) the sparrow knits / c) the straws into one another / d) to form a nest. / e) No error

9). a) Most of the third world / b) country are experiencing / c) the ethnic or communal problems in various degrees. / e) No error

10). a) The manager asked the worker / b) why was he / c) again disturbing / d) the schedule of production./ e) No error


Answers:
1).b)   2).c)   3).c)   4).d)   5).c)   6).c)   7).e)   8).a)   9).b)   10).b)  

Explanations
1). b) Replace was with were because more than one person
has been mentioned.
2). c) It should be ‘than the mother”.
3). c) It should be stated in place of was stating.
4). d) It should be “to live in”.
5). c) Replace have banned with ban
6). c) It should be ‘to work’ because manage is followed by
the infinitive.
7). e) The sentence is correct.
8). a) Replace adjective careful by adverb carefully because it modifies the verb knits.
9). b) Most of implies a selection from many; so, countries.

10). b) It should be why he was.

 For More Practice English Questions- Click Here





0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">