8 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Fill Ups)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Fill Ups) Set-30:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q.1-10): The sentence has two blanks. Each blank indicates that something has been omitted. Choose the words that best fit the meaning of the sentence as a whole.

1). After a ______ review it was found that many financial institutions don’t have proper ______ in place and could unwillingly be financing illegal activities.
a)   routine, checks
b)   periodic, space
c)   schedule, standard
d)   custom, timing
e)   suddenly, system

2). The main reason youth unemployment has _____ in this region is the depth of the recession in these countries and the chances of improvement are _____ unless governments kick-start their economics.
a)   fallen, negligible
b)   risen, visible
c)   grown, create
d)   soared, remote
e)   collapsed, much

3). For the country as a whole more than half the population ______ regular electricity as connections to the national grid are ______ and generators are expensive.
a)   deficient, dependable
b)   want, running
c)   lack, unenviable
d)   short, faded
e)   requiring, fumy

4). It is ______ that 400 million Indian passengers will want to fly in or out of the country by 2050 and unless the airport facility is improved it will be ______ to handle this traffic.
a)   though, easier
b)   assume, worrisome
c)   estimated, difficult
d)   typical, perfect
e)   expected, able

5). Reform is set to gain _____ as much of the spadework for a vibrant economy such as ______ laws on taxes and banking are underway.
a)   steam, specializing
b)   advantage, fix
c)   pace, amending
d)   tame, modify
e)   weight, compensating

6). _______ he had mixed success in the past with his new technique, this time around the player had enough _______ up his sleeve to win this match.
a)   Since, talent
b)   Despite, drama
c)   Although, tricks
d)   Because, energy
e)   Hence, magic

7). The name of the roles offered to me ______ the strong, funny and dynamic Indian woman that I had grown up ______
a)   stated, today
b)   said, surrounded
c)   reflected, around
d)   depicted, to
e)   assessed, within

8). The ______ to the free sim-card scheme offered by the telecom company has been _____ and most people expressed complete ignorance about the scheme.

a)   reaction, stupendous
b)   access, cordial
c)   contract, simple
d)   takers, high
e)   response, abysmal

9). In our close relations it is easy to come _________ clever men and women, but _______ to find virtuous ones.
a)   find, simpler
b)   up, arduous
c)   see, terrible
d)   across, difficult
e)   close, impossible

10). Due to the _______ number of swine-flu cases in the district, the health department has decided to spread ______ about the disease.
a)   raising, alertness
b)   populated, knowledge
c)   prolonged, understanding
d)   increasing, awareness
e)   high, ability

Answers:                    
1). a)  2). d)  3). c)  4). c)  5). c)  6). c)  7). d)  8). e)  9). d)  10). d)

 For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">