13 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Fill Ups)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Fill Ups) Set-35:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Direction (Q.1-5): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1). Rolling the neck is very simple and effective exercise when it ________ to________ off the double chin.
a)   comes, fighting
b)   relates, shedding
c)   regards, sloughing
d)   associates, removing
e)   pertains, edging

2). The traffic police said that it was not possible to ________ personnel permanently at the spot to prevent the situation because of _______ manpower.
a)   send, issue
b)   arrange, lack
c)   let, less
d)   deploy, insufficient
e)   dispatch, constricted

3). Your children take _______ of most of your actions and traits, both good and bad, which is why it is ______ that you leave the more good examples than bad.
a)   light, crucial
b)   cognisance, urgent
c)   copy, important
d)   hote, essential
e)   pretence, vital

4). The region has already ______ few very long dry spells this season, ______ concern about the survival of the kharif crop.
a)   subjected, posing
b)   witnessed, sparking
c)   seen, sensing
d)   dealt, generating
e)   suffered, bordering

5). The forum _______ desired efforts be _______ at the earliest on a sustained basis to create an authentic database.
a)   demanded, initiated
b)   Suggested, dealt
c)   ask, commenced
d)   proclaimed, earned
e)   questioned, made

Directions (Q.6-10): Pick out the most effective word from the given options to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete.

6). The clips appear to have worked against the candidate, reminding people of his many sins of _______ and commission.
a)   ambition
b)   omission
c)   continuation
d)   promising
e)   murder

7). Politicisation of the cow, people say, is a relatively recent phenomenon in the state where Muslims and Hindus have largely lived in _____ neighbourhoods, especially in villages.
a)   own
b)   closed
c)   composite
d)   faithful
e)   suspicious

8). Bihar, on the eve of the polls, is a _______ of hoardings, a cacophony of speeches, a stream of allegations and counter-allegations.
a)   group
b)   display
c)   function
d)   fair
e)   carnival

9). The Chief Minister has convincingly rubbished the Rs 1.25- laks-crore package as a _______ repackaging of old project.
a)   sterile
b)   fake
c)   fruitful
d)   lucent
e)   damaged

10). The US government appointed the 9/11 Commission, which after years of investigation _________  that Osama Bin Laden and his A1 Qaeda network alone were responsible for those shocking events in New York and Washington.
a)   concealed
b)   opened
c)   referred
d)   concluded
e)   opined

Answers:                    
1). a)  2). d)  3). d)  4). b)  5). a)  6). b)  7). c)  8). e)  9). a)  10). d)

For More Practice English Questions- Click Here


0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">