9 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-31:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

Direction (01 to 05):
(A) The government would do well to accept a cap as well as the two other changes the Congress wants: do away with the 1% Tax on inter-state sales and resolve tax disputes among the states or between the Centre and the states through a mechanism that excludes parties to the dispute.
(B) This is less than half the current incidence of cascading indirect taxes on goods.
(C) A panel chaired by chief economic advisor Arivind Subramanian has reportedly recommended a goods and services tax (GST) rate of 18%.
(D) And it is redundant as the centre stands ready to compensate the states for any revenue loss during the transition.
(E) The rate is also the cap that the congress wants prescribed in the GST law.
(F) Continuing with a tax on inter-state sales on which the buyer cannot claim an input tax credit is against the logic of GST.

1). Which of the following should be the (LAST SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

2). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   F

3). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   B
b)   A
c)   C
d)   D
e)   E

4). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   A
b)   F
c)   C
d)   D
e)   B

5). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   D
b)   E
c)   C
d)   A
e)   F

Direction (06 to 10):
(A) For the balance of power and for the staggered development of the world, it is very important to stop the phenomena of brain-drain.
(B) For this purpose, development nations should help developing countries with necessary money and resources.
(C) Ultimately, this will also ensure that each and every nation will have the ability to introduce itself as a development nation.
(D) This will help a particular country use all skilled citizens for development and proliferation.
(E) This will ensure that each and every individual on this planet can have a good standard of living.
(F) But to build these skilled workers at their native places, it is also important to provide them enough work opportunities and living facilities.

6). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   F
d)   D
e)   E

7). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   F

8). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

9). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   E
e)   D

10). Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   A
b)   F
c)   D
d)   C
e)   B

Answers:
1).d   2).b   3).e   4).a   5).c   6).c   7).d    8).a   9).b   10).d

Direction (01 to 05): CBEAFD
Direction (06 to 10): ADFBEC

For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">