27 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016-Practice English Questions (Sentence Rearrangement)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-48:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.




Directions (1-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) However, if scoundrels wear the cloak of patriotism, then that is nothing but hypocrisy – which anyway is not patriotism.
(B) Let us evaluate the statement.
(C) All these people were actually patriots and not opportunists.
(D) Samuel Johnson said, “Patriotism is the last refuge of the scoundrel.”
(E) Facts prove otherwise.
(F) If Samuel Johnson’s statement is to be taken as the literal truth, then George Washington, Churchill, Lincoln, Mandela and Lee Kuan Yew have all been scoundrels.

1). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   F
b)   D
c)   A
d)   E
e)   C
2). Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   B
b)   C
c)   D
d)   F
e)   A
3). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   F
b)   A
c)   C
d)   B
e)   D
4). Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   E
d)   C
e)   F
5). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   C
b)   E
c)   B
d)   A
e)   D

Directions (6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) The pressure on land is high and the workers on land also are compelled to go to the city to find a job there.
(B) Today, with the establishment of factories, the commodities produced by the village craftsmen cannot compete in quality or price with those produced in factories with the result that the village industries suffer a loss and after some time close down.
(C) The joint family system in India flourished in the days of yore when agriculture and trade in the villages were in a sound position.
(D) With the closing down of the village industry the workers move to the city.
(E) Besides the decline of agriculture and trade, there are other causes which induce people to move to the city.
(F) Owing to the inrush of people from the villages to the cities, the Hindu joint family system breaks down.

6). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)   A
b)   B
c)   D
d)   C
e)   F
7). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)   E
b)   B
c)   D
d)   C
e)   A
8). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)   C
b)   A
c)   B
d)   E
e)   D
9). Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a)   E
b)   F
c)   B
d)   A
e)   C
10). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)   D
b)   E
c)   A
d)   C
e)   B

Answers:
1)b   2)e   3)a   4)d   5)c   6)d   7)b   8)e    9)b   10)c

Direction: Correct Order- DBFECA
Direction: Correct Order- CBDAEF



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">