15 May 2016

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-37:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (01-05): Rearrange the following seven sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
(A) It takes its recourse to progressive march towards perfection.
(B) But, one may conclude, while science is inclined towards reason, spiritualism is the essence of religion.
(C) In religion deviation from the set course is permissible, though some more rationalistic religious leaders also allow questioning and their satisfactory answers.
(D) Many people believe that science and religion are contrary to each other.
(E) The tools of religion, on the other hand, are faith, intuition, and the spoken word of the enlightened.
(F)  The method of science is observation, experiment and experience.
(G) There is no doubt that the methods of science and religion are different.
1). Which of the following will be the SECOND sentence?
a)   F
b)   E
c)   D
d)   B
e)   G
2). Which of the following will be the FOURTH sentence?
a)   B
b)   A
c)   D
d)   F
e)   C
3). Which of the following will be the LAST sentence?
a)   C
b)   A
c)   D
d)   B
e)   E
4). Which of the following will be the FIRST sentence?
a)   C
b)   B
c)   D
d)   F
e)   A
5). Which of the following will be the SIXTH sentence?
a)   C
b)   F
c)   A
d)   G
e)   D
Directions (06–10): Arrange the following sentences in order so that a meaningful para is framed and then answer the questions given below it.
(A) Apart from teachers, other professionals used to spend their leisure time in reading both English and vernacular literature.
(B) English-medium schools insisted upon extra reading from their students.
(C) Before the advent of the television, both the young and the old found enough time to read.
(D) But all these have become a thing of the past.
(E) Now, reading habit has lost importance as both the young and the old are glued to the television.
(F)  As far as the educational institutions are concerned, coaching students for the examinations seems to be their only goal.
6). Which of the following should be the first sentence of the paragraph?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E
7). Which of the following should be the last sentence of the paragraph?
a)   F
b)   E
c)   D
d)   C
e)   B
8). Which of the following should be the second sentence of the paragraph?
a)   E
b)   D
c)   C
d)   F
e)   A
9). Which of the following should be the third sentence of the paragraph?
a)   C
b)   B
c)   F
d)   E
e)   D
10). Which of the following sentence should be the fifth in the paragraph?
a)   E
b)   D
c)   C
d)   F
e)   B

Answers:
1). e)   2). b)   3). d)   4). c)   5). a)   6). c)   7). a)   8). e)   9). b)   10). a)  

Directions 01-05:
DGFAECB

Directions 06-10:
CABDEF

 For More Practice English Questions- Click Here



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">