24 May 2016

SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Cloze Test) Set-45:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.



Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.

A Surendran, Additional General Manager of International Banking at Federal Bank, said banks expected about $10 billion to (1) in. “The (2) of these inflows will be seen only in the next (3). There may be an impact now but not a major one, as these (4) have to be fresh deposits or renewal of deposits,” he said. Reports say the total NRE, NRO (non-resident ordinary) and FCNR deposits are at $51.97 billion as in October 2011. If one (5) a one per cent (6) in the value of rupee and takes (7) account the (8) rates in other countries, NRIs have an option (9) they could borrow from their home countries and deposit in India, thereby making a clear (10) of 1-2 per cent.

1).

a)   grow

b)   blow
c)   flow
d)   go
e)   call
2).
a)   produce
b)   consequent
c)   resultant
d)   impact
e)   reaction
3).
a)   time
b)   fiscal
c)   year
d)   mensem
e)   plan
4).
a)   tenders
b)   money
c)   cash
d)   credits
e)   deposits
5).
a)   thinks
b)   lends
c)   assumes
d)   borrows
e)   feels
6).
a)   grow
b)   appreciation
c)   plus
d)   dividend
e)   cut
7).
a)   into
b)   for
c)   in
d)   to
e)   out
8).
a)   prime
b)   lending
c)   pulse
d)   increase
e)   depreciation
9).
a)   wherein
b)   which
c)   that
d)   how
e)   when
10).
a)   difference
b)   reduction
c)   margin
d)   deduction
e)   cut

Answers:
1). b)    2). b)    3). b)    4). d)    5). b)    6). b)    7). c)    8). b)    9). a)    10). a)   



For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">