23 May 2016

SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Error Spotting)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Error Spotting) Set-44:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q.1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (Ignore errors of punctuation, if any.)  

1).The essays on politics, education and economy / have emphasized on / the importance of encouraging entrepreneurship / and dynamic leadership.
a)    The essays on politics, education and economy
b)    Have emphasized on
c)    The importance of encouraging entrepreneurship
d)    And dynamic leadership.
e)    No error
2).Modi has shook up / the country’s reactive / and diffident foreign policy / establishment with his proactive approach.
a)    Modi has shook up
b)    The country’s reactive
c)     And diffident foreign policy  
d)     Establishment with his proactive approach.
e)    No error
3).While winds are / still blowing the BJP’s way / Maharashtra and Jharkhand are the first indications / of a weakening momentum.
a)    While winds are   
b)    still blowing the BJP’s way
c)    Maharashtra and Jharkhand are the first indications
d)    of a weakening momentum.
e)    No error
4).Awe and fear have always co-existed together / and competed uneasily / when dealing with / the Modi phenomenon.
a)     Awe and fear have always co-existed together  
b)    and competed uneasily
c)    when dealing with
d)    The Modi phenomenon.
e)    No error
5).The stock market is doing well/ and I don’t want to / liquefy my stocks right now / to fund your education.
a)    The stock market is doing well  
b)    and I don’t want to
c)    liquefy my stocks right now
d)    To fund your education.
e)    No error
6). BJP also has a history of / Putting aside its / Hindutva agenda to form and run / The NDA government at the center.
a)    BJP also has a history of
b)    Putting aside its
c)    Hindutva agenda to form and run
d)    The NDA government at the center.
e)    No error
7). Many people who are / Secular in their public life / Are devoutedly religious / In their personal life.
a)    Many people who are
b)    Secular in their public life
c)    Are devoutedly religious
d)    In their personal life.
e)    No error
8). This was a year when Indian cricket / Was laden with Test disasters / Whenever the young team stepped out / From the subcontinent.  
a)    This was a year when Indian cricket
b)    Was laden with Test disasters
c)    Whenever the young team stepped out
d)    From the subcontinent.
e)    No error
9). Until six months ago / When Srikanth lost / In the first round of half-a-dozen tournaments, / Nobody uttered a word.
a)    Until six months ago
b)    When Srikanth lost
c)    In the first round of half-a-dozen tournaments,
d)    Nobody uttered a word.   
e)    No error
10). Shashi threw the bucket / In the river / And returned home / Without little water.
a)    Shashi threw the bucket
b)    In the river
c)    And returned home
d)    Without little water.
e)    No error

Answers:                         
1). b) 2). a) 3).e ) 4). a) 5). c) 6). a) 7). c) 8). d) 9).a ) 10). d)

Explanations for the above English Questions:
1). Delete ‘on’
Answer: b)
2). Replace ‘shook’ with ‘shaken’
Answer: a)
3). Answer: e)
4). Delete ‘together’
Answer: a)
5). Replace ‘liquefy’ with ‘liquidate’
Answer: c)
6). Insert ‘The’ before ‘BJP’
Answer: a)
7). Replace ‘devoutedly’ with ‘devoutly’
Answer: c)
8). Replace ‘from’ with ‘of’
Answer: d)
9). Replace ‘Until’ with ‘Till’
Answer: a)
10). Replace ‘little’ with ‘any’
Answer: d)



 For More Practice English Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">