18 May 2016

SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Fill Ups)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Fill Ups) Set-40:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.


1). One ________ in getting private sector professionals is the difference in salary structure, something the government is looking to _________.
a)   handicap, rearrange
b)   hurdle, reconsider
c)   limit, retreat
d)   boundary, refuse
e)   problem, defer

2). The government has already ________ in motion management reforms at public sector banks by _______ the post of chairman and managing director
a)   enforced, isolating
b)   put, keeping
c)   set, splitting
d)   resulted, breaking
e)   started, preserving

3). It is puzzling why death is considered _______ especially when it is _______ the march towards the final destination.
a)   pleasant, expediting
b)   uncertain, simplifying
c)   promising, halting
d)   pious, starting
e)   inauspicious, facilitating

4). The Modi government has _______ on a mission to _______ public sector banking.
a)   embarked, overhaul
b)   entered, supply
c)   boarded, revamp
d)   set, degrade
e)   proceeded, launching

5). At present all 4G network in the country _______ on the 2300 MHz band, which was _______ by the government in 2010.
a)   runs, auctioned
b)   function, ordered
c)   process, allowed
d)   d)works, sanctioned
e)   operates, begun

6). Liberalization has removed all the legal ______ and _______ flood gates to multinational companies.
a)   hurdles, awarded
b)   barriers, opened
c)   obstacles, guarded
d)   manipulation, closed
e)   battles, threw

7). The ______ on some of the towns has created _______ among the residents of the other parts of the country.
a)   attack, ambition
b)   raid, awareness
c)   bombardment, panic
d)   spell, satisfaction
e)   shower, dampness

8). _______ to the popular belief that every astrologer nurtures blind faith in fate, our astrologer believes in ________
a)   contrary, action
b)   according, thoughts
c)   bowing, present
d)   proving, forecasting
e)   pointing, devotion

9). His _______ has yielded him the ________ fruit.
a)   fate, undesirable
b)   efforts, unwanted
c)   action, viable
d)   perseverance, desired
e)   emphasis, expected

10). His _______ contribution to the tsunami relief fund was ______ by his staff members.
a)   meager, admired
b)   spontaneous, nullified
c)   negligible, sanctioned
d)   noteworthy, improved
e)   generous, appreciated

Answer:
1) b)  2) c)  3) e)  4) a)  5) a)  6) b)  7) c)  8) a)  9) d)  10) e)

 For More Practice English Questions- Click Here





0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">