20 May 2016

SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-42:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


Directions (Q. 1-5): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) to make a meaningful paragraph and then answer the questions that follow .
(A)  As per the extant policy, FDI up to 100 per cent is allowed, under the automatic route, in most of the sector/activities .
(B)  Government of India embarked upon major economic reforms since mid-1991 with a view to integrating with the world economy and to emerge  as a significant  player in the globalisation  process . Investors are only required to notify the regional office concerned of RBI within 30 days of receipt of inward remittances and file the required documents with that office within 30 days of issue of shares to foreign investors .
(C)  Investors are only required to notify the regional office concerned of RBI within 30 days of receipt   of inward remittances  and file the required documents with that office within 30 days of issue of shares to foreign  investors .
(D)   Reforms undertaken include decontrol of industries from stringent regulatory process, simplification of investment procedures, promotion of FDI, liberalization of exchange control, rationalization of taxes and public sector  divestment .
(E)  FDI under the automatic route does not require prior approval either by the government or the RBI .

1). Which of the  following would be the FIRST  sentence after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

 2). Which of the following would be the SECOND  sentence after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

3). Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

4). Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

5). Which of the following would be the LAST(FIFTH) sentence after rearrangement ?
a)   A
b)   B
c)   C
d)   D
e)   E

Directions (Q. 6-10): Rearrange the  following six sentences  (A), (B), (C), (D) , (E) and (F) in the proper sequence to from a meaningful paragraph and then answer the questions given below .
A). But a few laws and regulations inadvertently restrict  competition in the market place. 
B). Competition is an essential ingredient of a liberalized economy .
C). Increased competition can improve country’s economic performance, open business opportunities to its citizens and reduce the cost of goods and services throughout the economy .
D). To make its objective clear,  the commission has adopted vision and mission statements .
E). It is a powerful instrument  to help in achieving the macroeconomic policy goals of the country .
F). These regulations enacted by governments have diverse and important social and economic objectives ; provision of competition dimension to these enactments would certainly add to their objective of enhancing the welfare index .

6). Which of the following should be the FIRST  sentence after rearrangement ?
a)   A
b)   C
c)   D
d)   E
e)   B

7).  Which of the following should be the SECOND sentence  after rearrangement  ?
a)   F
b)   B
c)   E
d)   A
e)   C

8). Which of the following should be the THIRD sentence  after rearrangement  ?
a)   D
b)   E
c)   B
d)   C
e)   A

9). Which of the following should be the FOURTH sentence  after  rearrangement  ?
a)   A
b)   D
c)   F
d)   B
e)   E

10). Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence  after  rearrangement  ?
a)   B
b)   D
c)   C
d)   A
e)   F
Answers:
1). b)   2). d)   3). a)   4). e)   5). c)   6). e)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)  

Directions 01-05:
BDAEC

Directions 06-10:
BECAFD

  For More Practice English Questions- Click Here





0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">