21 May 2016

SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Cloze Test)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice English Questions (Reading Comprehension)
SBI Clerk Prelims / UIIC 2016- Practice English Questions (Cloze Test) Set-43:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming SBI Exam 2016 was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (Q. 1 – 10) : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate words.
Singapore is the (1)  education (2) in Asia, offering (3) education (4)  at all (5) to local and international students. (6) on the strengths and international (7) of Singapore (8) the Singapore government is (9) promoting and developing the education industry in Singapore for all international students from (10) the world

1).
a)   unique
b)   legendary
c)   striking
d)   proven
e)   premier

2).
a)   hub
b)   window
c)   prospect
d)   network
e)   country

3).
a)   demanding
b)   career
c)   quality
d)   basically
e)   prosperous

4).
a)   atmosphere
b)   environ
c)   system
d)   opportunities
e)   privilege

5).
a)   infrastructure
b)   corridors
c)   stream
d)   networks
e)   levels

6).
a)   multiplying
b)   feeding
c)   building
d)   spreading
e)   holding

7).
a)   recognition
b)   dynamism
c)   record
d)   track
e)   exposure

8).
a)   educating
b)   syllabus
c)   institutions
d)   management
e)   division

9).
a)   mainly
b)   actively
c)   vastly
d)   thoroughly
e)   intentionally

10).
a)   Within
b)   around
c)   over
d)   along
e)   covering

Answers:                    
1). e) 2). a) 3). c) 4). d) 5). e) 6). c) 7). a) 8). c) 9). b) 10). b)



 For More Practice English Questions- Click Here




0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">