23 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-37:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). For excellence in which field is the Ramnath Goenka award given?
a)   Cinema
b)   Theatre
c)   Journalism
d)   Photography
e)   All of the above


2). Which company became the first automaker to take part in Greenhouse gas reporting program in India?
a)   Suzuki
b)   Honda
c)    Ford
d)   Tata
e)   None of the above


3). Which High Court became the first of its kind to introduce online payment of court fees?
a)   New Delhi High court
b)   Mumbai High Court
c)   Calcutta High Court
d)   Chandigarh High Court
e)   Bangalore High Court


4). Khaperkheda Thermal Power Station is located in which state_________
a)   Maharashtra
b)   Madhya Pradesh
c)   Chhattisgarh
d)   Gujarat
e)   None of these


5). Which of the following is located in New Delhi ?
a)   National Tuberculosis Institute
b)   National Institute of Nutrition
c)   School of Tropical Medicine
d)   National Academy of Medical Science
e)   None of these


6). Yankee Stadium is located in which country ?
a)   France
b)   USA
c)   UK
d)   India
e)   None of these


7). The book titled ‘Gone Girl’ is penned by ………………………..
a)   Mark Leibovish
b)   Robert Galbraith
c)   Giliyan Flynn
d)   Ashim Choudhury
e)   None of these


8). Sejm is the parliament of ……………………..
a)   England
b)   Poland
c)   Turkey
d)   German
e)   None of these


9). Who received the Arjuna Award in 2015 ?
a)   Ravichandra Aswin
b)   Yuvraj Singh
c)   Virat Kohli
d)   Rohit Sharma
e)   None of these


10). Mando is the folk dance originated from which state ?
a)   Goa
b)   Jharkand
c)   Maharashtra
d)   Gujarat
e)   None of these


Answers:

1)c   2)c   3)a   4)a   5)d   6)b   7)c   8)b   9)d   10)a






 More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">