24 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-38:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Head of Gayatr Pariwar who has been nominated to Rajya Sabha recently ______.
a)   Pranav Pandya
b)   Umes Shankar
c)   Naveen Jindal
d)   Shubham Sharma
e)   None of these


2). Who has been nominated as president of the National Statistical Commission?
a)   R. K verma
b)   Kamlesh Mehta
c)   Radha Binod Berman
d)   Sujoy Ghosh
e)   None of these


3). Who has been appointed as new UNFCCC Executive Seceretary?
a)   Christiana Figures
b)   Chirstiana Lagarde
c)   Hillary Espinosa
d)   Patrica Espinosa
e)   None of these


4). How many Indian shuttle shave qualified for Rio Olympics?
a)   5
b)   6
c)   7
d)   8
e)   None of these


5). Where is the headquarters of United Nations Framework Convention on Climate change?
a)   London
b)   New York
c)   Geneva
d)   Washington
e)   None of these


6). Which ministry has signed a MoU of cooperation with Melinda Gates Foundation?
a)   Water Resources Ministry
b)   Health Ministry
c)   Ministry of Women and child development
d)   Ministry of food processing
e)   None of the above


7). Which organisation has join hands with Ayush to import training to Defence Wing Staff?
a)   DRDO
b)   ISRO
c)   IMA
d)   NDMA
e)   None of these


8). Currency Swap deal with which country has been approved by cabinet ministry?
a)   New Zealand
b)   Australia
c)   USA
d)   UAE
e)   None of the above


9). Which Indian company will setup a power plant in Bangladesh?
a)   Adani Power
b)   Reliance Power
c)   Jindal Power
d)   NTPC
e)   None of the above


10). What is the name of Indian Professor who has won Commonwealth short story regional prize?         
a)   Praksahar Kulakarni
b)   Saket Parashar
c)   Pawan Sukhla
d)   Aniket Kulakarni
e)   None of the above


Answers:

1)a   2)c   3)d   4)c   5)b   6)c   7)a   8)d   9)b   10)a







 More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">