26 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-40:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). In which year does the Pulitzer Prize introduced?
a)   1912
b)   1917
c)   1882
d)   1910
e)   1925


2). In which year was the Ministry of AYUSH formed?
a)   2013
b)   2012
c)   2015
d)   2014
e)   2009


3). What is the currency of Laos?
a)   Kip
b)   Rupee
c)   Pataca
d)   Dollar
e)   Kyat


4). What is the capital of Chad?
a)   Stupino
b)   Luanda
c)   Jubara
d)   N’Djamena
e)   Yamoussoukro


5). In which year was the Laureus World Sports Awards established?
a)   2001
b)   1987
c)   1996
d)   1963
e)   1999


6). In which year was the BetiBachao, BetiPadhaoYojana launched?
a)   2014
b)   2015
c)   2016
d)   2013
e)   2003


7). In which country is the port of Chabahar located?
a)   Oman
b)   Iran
c)   Iraq
d)   Afghanistan
e)   India


8). In which state is the NarayanaHrudyalaya Pvt ltd. Located? 
a)   Maharashtra
b)   Punjab
c)   Bihar
d)   Delhi
e)   Karnataka


9). Steve Davis, a professional snooker player is of which nationality?
a)   American
b)   British
c)   Irish
d)   Australian
e)   New Zealand


10). Ola cabs is headquartered in which state?
a)   Karnataka
b)   Maharashtra
c)   Delhi
d)   Gujarat
e)   Tamil Nadu


Answers:

1)b   2)d   3)a   4)d   5)e   6)b   7)b   8)e    9)b   10)a




 More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">