27 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-41:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Enda Kenny has been re-elected as Prime Minister of which country?

a)   Ireland

b)   Scotland
c)   Canada
d)   Britain
e)   None of these


2). Which city is hosting 4th SAIEVAC Ministerial Meeting?
a)   Dhaka
b)   New Delhi
c)   Khatmandu
d)   Islamabad
e)   None of the above


3). Which country has recalled its enovy in India for alleged “non-cooperation”?
a)   Pakistan
b)   Bhutan
c)   Italy
d)   Nepal
e)   None of the above


4). YSR Congress Party in Telangana has been merged with which party?
a)   Nationalist congress party
b)   BJP
c)   Telangana Rastra Samiti
d)   Congress
e)   None of the above


5). Which city has recently elected its first Muslim Mayor?
a)   Ottava
b)   London
c)   Paris
d)   New York
e)   None of these


6). Patrick Ekeng who has died recently, was a footballer of which country?
a)   Uruguay
b)   Colombia
c)   Senegal
d)   Cameroon
e)   None of the above


7). Who has been appointed as Pakistan cricket team’s head coach?
a)   Mickey Arthur
b)   Duncan Fletcher
c)   Javed Minadad
d)   Waqar Younus
e)   None of the above


8). Which team has won Asian Kabaddi championship 2016?
a)   Pakistan
b)   India
c)   Sri Lanka
d)   Bangladesh
e)   None of these


9). The World Press Freedom Day was observed across the world on _____ with the theme Access to Information and Fundamental Freedoms - This Is Your Right!
a)   May 1st
b)   May 2nd
c)   May 3rd
d)   May 4th
e)   None of the above


10). What will be the time period of vision document replacing 5 year paln?
a)   10 years
b)   7 years
c)   15 years
d)   12 years
e)   None of these


Answers:
1)a   2)b   3)d   4)c   5)b   6)d   7)a   8)a   9)c   10)c






 More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">