28 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-42:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). In which year was the Delhi Policy Group formed?
a)   1987
b)   2007
c)   1990
d)   1985
e)   1994


2). In which year was Nagaland formed?
a)   1958
b)   1960
c)   1949
d)   1963
e)   1975


3). In which year was the Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY) scheme launched?
a)   2016
b)   2015
c)   2014
d)   2005
e)   2009


4). When is the International Labour day observed?
a)   April 30
b)   May 1
c)   April 29
d)   June 1
e)   August 1


5). In which year was the Order of the Rising Sun award established?
a)   1900
b)   1798
c)   1809
d)   1875
e)   1765


6). What is the capital of Andhra Pradesh?
a)   Guntur
b)   Visakhapatnam
c)   Amaravati
d)   Bellary
e)   Vijayawada


7). In which year Unnat Jyoti by Affordable LED’s for All (UJALA) scheme launched?
a)   2012
b)   2013
c)   2014
d)   2015
e)   2016


8). Small Industries Development Bank is headquartered in
a)   Mumbai
b)   Delhi
c)   Pallakad
d)   Chennai
e)   Lucknow


9). Who is the President of Ukraine?
a)   Petro Poroshenko
b)   Arseniy Yatsenyuk
c)   Volodymyr Groysman
d)   Mykola Azarov
e)   Ihor Prasolov


10). In which year was the Election Commission of India formed?
a)   1950
b)   1951
c)   1949
d)   1948
e)   1952


Answers:

1)e   2)d   3)b   4)b   5)d   6)c   7)e   8)e   9)a   10)a




 More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">