30 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-44:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Who is the author of “Transcendence”?
a)    HasanAzizulHaq
b)    BarunChaudary
c)    Charlotte Agell
d)    YiannisRistos
e)    None of the above


2). Shiva Thapa plays which sport?
a)    Hockey
b)    Athletics
c)    Boxing
d)    Wrestling
e)    Shooting


3). _________ is a species or category of dancing frogs.
a)    Staurois
b)    Micrixalus
c)    Beddomixalus
d)    Nyctibatrachus
e)    Chikilidae


4). In which year Chandigarh formed?
a)    1952
b)    1966
c)    1960
d)    1971
e)    1980


5). Where is the National Stock Exchange of India (NSE) headquartered?
a)    Delhi
b)    Mumbai
c)    Kolkata
d)    Chennai
e)    Bangalore


6). Flipkart is headquartered in which state?
a)    Maharashtra
b)    Delhi
c)    Uttar Pradesh
d)    Karnataka
e)    Tamil Nadu


7). Who is the founder and CEO of Phonepe, a mobile payment application?
a)    AdiBulsara
b)    Sameer Nigam
c)    Rahul Khanna
d)    VikasBhalla
e)    None of the above


8). When is the World Autism Awareness Day observed?
a)    April 2nd
b)    April 1st
c)    May 2nd
d)    May 1st
e)    August 1st


9). Who is the President of Vietnam?
a)    Tran Dai Quang
b)    Ton DucThang
c)    Ho Chi Minh
d)    Truing Tan Sang
e)    Nguyen Minh Triet


10). What is the currency of Cambodia?
a)    Cambodian Riel
b)    Euro
c)    Peso
d)    Lari
e)    Yen


Answers:
1)e 2)c   3)b   4)b   5)b   6)d   7)b   8)a   9)a   10)a




 More GK Questions for SBI Clerk 2016  Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">