31 May 2016

SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions

SBI Clerk 2016 - Important General Awareness Questions
SBI / UIIC 2016 - Important General Awareness Questions Set-45:
Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Upcoming SBI Clerk Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). What is India’s rank in crony-capitalism index?
a)   7th
b)   8th
c)   9th
d)   10th
e)   11th


2). Commemorative coin of Rs.100/- and Circulation coin of Rs.10/- were launched recently in the memory of
a)   Maharana Pratap
b)   Bhagat singh
c)   B. R. Ambedkar
d)   Madan Mohan Malviya
e)   None of these


3). C. Rajeshware Rao died recently. Who he was?
a)   Writer
b)   Politician
c)   Singer
d)   Actor
e)   Sports person


4). Human right activist Khurran Zaki was shoot dead recently. From which country he was?
a)   Bangladesh
b)   Pakistan
c)   Israel
d)   Indonesia
e)   Sri Lanka


5). Who has been appointed as new India head of Apple Inc?
a)   Maneesh Dheer
b)   Sanjay Kaul
c)   Kunal Bakshi
d)   Ramesh Yadav
e)   Vijay Kumar


6). Which state has recently launched Direct Benefit Transfer scheme for farmers?
a)   Odisha
b)   Tamil Nadu
c)   Andhra Pradesh
d)   Maharashtra
e)   Gujarat


7). J P Nadda has recently laid foundation stone for 3 Medical Colleges in which state?
a)   Maharashtra
b)   Uttar Pradesh
c)   Andhra Pradesh
d)   Jammu and Kashmir
e)   Haryana


8). SEBI has signed a pact for mutual co-operation and technical assistance with Financial Services Regulatory Authority of which country?
a)   Iran
b)   Iraq
c)   Malaysia
d)   Bangladesh
e)   Abu Dhabi


9). Which Airline has been fined by Supreme Court for off-loading disabled flyer?
a)   Spice Jet
b)   Air India
c)   Air Asia
d)   Jet Airways
e)   None of these


10). Which Ministry signed a pact with World Health Organisation to spread significance of Ayurveda?
a)   Tourism Ministry
b)   Ministry of Human Resources Development
c)   Ayush Ministry
d)   Ministry of Women and Child Development
e)   None of the above


Answers:

1)c   2)a   3)b   4)b   5)b   6)a   7)d   8)e   9)a   10)c






For More SBI Clerk Reasoning Questions- Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">