25 May 2016

SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions

SBI Clerk 2016- Important Financial Awareness Questions
SBI / UIIC Exam 2016- Important Financial Awareness Questions Set-20:
Dear Readers, SBI Clerk 2016 Examination is yet to be conducted with new question pattern, Financial Awareness topic was newly added in that pattern, and lot of our readers has requested to provide materials on Financial Awareness and we have planned to provide materials for it, make use of it.



1). Modulex India is going to invest _______ crore to set up steel factory.

a)   Rs.75cr

b)   Rs.85cr
c)   Rs.95cr
d)   Rs.100cr
e)   Rs.82cr


2). Online financial marketplace BankBazaar.com has expanded into Asian markets, with special focus on ___________.
a)   UAE
b)   Singapore
c)   Malaysia
d)   USA
e)   Canada


3). Which Bank posts first global loss in 26 years on $1.3bn India hit?
a)   Standard Chartered Bank
b)   HSBC
c)   Yes Bank
d)   Kotak Mahindra Bank
e)   None of the above


4). Johnson & Johnson has to pay _____ million for cancer death linked to talcum powder.
a)   $52 million
b)   $48 million
c)   $56 million
d)   $72 million
e)   $63 million


5). ________ will increase defence spending by nearly A$30 billion ($21.57 billion) over the next 10 years.
a)   USA
b)   China
c)   Japan
d)   Congo
e)   Australia


6). India's first proposed rail auto hub near _______ will help OEMs to save 20-25 % logistics cost.
a)   Bengaluru
b)   Ahmadabad
c)   Hyderabad
d)   Trivandrum
e)   Chennai


7). RBI announced it will infuse up to _______ crore into the market through open market operations (OMOs) on March 3.
a)   Rs.10000cr
b)   Rs.12000cr
c)   Rs.13000cr
d)   Rs.12500cr
e)   Rs.11500cr


8). Which Indian state received the highest-ever allocation of 4,682 crore rupees against its demand of 5,000 crore rupees in the Railway budget?
a)   Odisha
b)   Maharashtra
c)   Karnataka
d)   Andhra Pradesh
e)   Kerala


9). Which of the following bank has initiated a new home loan scheme for young working executives?
a)   SBI
b)   Axis Bank
c)   Canara Bank
d)   HDFC Bank
e)   Indian Bank


10). Recently which of the following company has received the stamp of approval from SEBI for MF business?
a)   Tata Motors
b)   TVS Motors
c)   Mahindra
d)   Hero Motors
e)   None of the above


Answers:
1)d  2)b  3)a  4)d  5)e  6)c  7)c  8)a  9)a  10)c






For More Financial Awareness Questions for SBI Clerk 2016 - Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">