5 Jun 2016

Current Affairs GK Quiz for SBI/UIIC Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for SBI/UIIC Exams Exams (4th June 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Which State Assembly passes Ease of Doing Business Bill?
a)   Bihar        
b)   Assam   
c)   Odisha   
d)   Tamilnadu  
e)   Haryana


2). Singapore International Arbitration Centre to open its Representative Office at..?
a)   Mizoram
b)   Maharashtra    
c)   Gujarat  
d)   Rajasthan                  
e)   West Bengal


3). Union Government and Asian Development Bank(ADB) Sign deal for $200 Million loan to which State?
a)   Gujarat  
b)   Telengana     
c)   Madhya Pradesh           
d)   Jharkhand  
e)   Punjab


4). Name the Country Topped the 'Good Country 2015' Index?
a)   Norway  
b)   Sweden 
c)   Thailand
d)   Hong Kong        
e)   Libya


5). Which Country declares flood emergency after River Seine burst its banks?
a)   Italy       
b)   Russia   
c)   UK                  
d)   US                  
e)   France


6). Who has been appointed as new MD of  State Bank of Mysore..?
a)   A Bhattacharya          
b)   NK Chari              
c)   Vishal Sikha    
d)   Nita Ambani     
e)   C Lagarde


7). Who won the Gold at World Sand Art Championship in Bulgaria?
a)   Sudarsan Patnaik      
b)   NK Chari                   
c)   Vikas Swarup            
d)   S Bansal  
e)   Naveen Patnaik


8). Who is the Winner of French Open Mixed Doubles Title 2016?
a)   Martina Hingis- Ivan Dodig            
b)   Martina Hingis-Bob Bryan  
c)   Leander Paes -Martina Hingis         
d)   Leander Paes-Sania Mirza
e)   Mahesh Bhoopathy-Sania Mirza


9). Shubham Jaglan related to Which Sport...?
a)   Cricket   
b)   Hockey  
c)   Wrestling                  
d)   Boxing   
e)   Golf


10). Boxing legend Muhammad Ali passed away belongs to which country?
a)   US                  
b)   UK                  
c)   France   
d)   Russia   
e)   Japan



Answers:

1). b)   2). c)   3). d)   4). b)   5). e)   6). b)   7). a)   8). c)   9). e)   10). a)








For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">