2 Jun 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (1st June 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Who amongst the following awards Olive medal for peace?
a)   UN Secretary General
b)   Pope
c)   President of the United States
d)   EU Chairman
e)   None of the above


2). Who amongst the following has not been awarded the Olive medal for peace?
a)   Tom Cruise
b)   Richard Gere
c)   George Clooney
d)   Salma Hayek
e)   None of the above


3). Which of the following countries has topped the Global Slavery index for 2015?
a)   China
b)   Nigeria
c)   South Sudan
d)   India
e)   Somalia


4). Which state government has recently, decided to give 6 per-cent additional dearness allowance to state government staff?
a)   Madhya Pradesh
b)   Andhra Pradesh
c)   Uttar Pradesh
d)   Arunachal Pradesh
e)   Himachal Pradesh


5). The World Milk Day that is observed annually on 1 June was first celebrated by UN Food and Agriculture Organization in
a)   1998
b)   1995
c)   1997
d)   2000
e)   2001


6). Central Government has approved the proposal of the Ministry of Health and Family Welfare for enhancing the retirement age of all doctors of the Central Health Service to
a)   62 years
b)   63 years
c)   64 years
d)   65 years
e)   68 years


7). Who among the following was appointed recently as a member of Union Public Service Commission (UPSC) by President Pranab Mukherjee?
a)   Alka Sirohi
b)   Hem Chandra Gupta
c)   Manbir Singh
d)   BS Bassi
e)   None of the above


8). Who was officially declared to be the president-elect by the parliament of Philippines?
a)   Hassan Sheikh Mohamoud
b)   Heinz Fischer GColIH
c)   Rodrigo Digong Duterte
d)   Abdul Razak Hussein
e)   None of the above


9). A bilateral Air Force exercise between India and United Arab Emirates (UAE) is underway at Al-Dhafra Air Base in UAE from 24 May 16 to 03 Jun 16. Name of the exercise is
a)   Desert Eagle
b)   Slinex
c)   Simbex
d)   Garuda
e)   Red Flag


10). Which among the following countries launched Quantum communication satellite?
a)   Russia
b)   China
c)   Australia
d)   New Zealand
e)   USA


Answers:

1)b   2)a   3)d  4)a   5)e   6)d   7)d   8)c   9)a  10)b






For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">