3 Jun 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (2nd June 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Union Cabinet has recently approved to sign MoU between the Directorate General of Civil Aviation of India (DGCA) and the Civil Aviation Authority of which country?

a)   Russia
b)   French
c)   Australia
d)   US
e)   China


2). Name the Sri Lankan bowler who has been recently announced his retirement in Test Cricket?
a)   Jeffrey Vandersay
b)   Niroshan Dickwella
c)   Lahiru Gamage
d)   Nuwan Kulasekara
e)   None of these


3). TRAI has launched a mobile application for telecom subscribers to register their complaints against pesky calls and SMSes to tighten the noose on telemarketers. Who is the present Chairman of TRAI?
a)   R S Sharma
b)   TS Vijayan
c)   U K Sinha
d)   S K Roy
e)   Radhakrishnan


4). Which among the following state government has planned to use the Sachin Tendulkar’s name for Anti-Drug Campaign?
a)   Karnataka
b)   Kerala
c)   Haryana
d)   Maharashtra
e)   Madhya Pradesh


5). Name the Punjab teenage basketball player who earned three-year $75,000 scholarship to study in Ohio, USA?
a)   Satnam Singh
b)   Prashanti Singh
c)   Prince Pal Singh
d)   Ajmer Singh
e)   None of these


6). Who is the author of the Book “The Unseen Indira Gandhi”?
a)   Vikram Seth
b)   Arun Shourie
c)   Abul Fazal
d)   K.P. Mathur
e)   S.S. Kohli


7). Who has been recently appointed as the first ever chief executive officer (CEO) of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
a)   Anshu Jain
b)   Rahul Johri
c)   Abhi Talwalker
d)   Ajay Banga
e)   None of these


8). Which of the following state has planned to observe Navanirmana Week from 2nd to 8th June 2016?
a)   Andhra Pradesh
b)   Karnataka
c)   Kerala
d)   Haryana
e)   Arunachal Pradesh


9). Razak Khan who  passed away recently is a famous ______.
a)   Former Cricketer
b)   Politician
c)   Actor
d)   Singer
e)   Poet


10). India has gifted 2,000 bicycles to poor dalit girls in _______.
a)   Bangladesh
b)   China
c)   Nepal
d)   Bhutan
e)   Sri Lanka


Answers:
1). b)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). a)   9). c)   10). c) 







For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">