1 Jun 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams (31st May 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). The 'World No Tobacco Day' was observed on 31st May of every year. The day was first observed in which year?
a)   1972
b)   1936
c)   1987
d)   1897
e)   1992


2). According to the official reports, under the Bharat Net programme, all gram panchayats in the country will have WiFi connectivity by
a)   October 2018
b)   November 2019
c)   August 2017
d)   March 2020
e)   April 2025


3). Union Women and Child Development Minister will release the Draft Trafficking of Persons (Prevention, Protection and Rehabilitation) Bill 2016 in New Delhi. Name the Union Women and Child Development Minister.
a)   Uma Bharati
b)   Maneka Sanjay Gandhi
c)   Anant Geete
d)   Smrti Zubin Irani
e)   Sushma Swaraj


4). Who is the Pakistan-born Bollywood singer and actress gets an Overseas Citizen of India (OCI) card that will offer her multiple entry, multi-purpose life-long visa to visit India and exemption from reporting to police.
a)   Alisha Chinoy
b)   Shalmali Kholgade
c)   Sunidhi Cahuhan
d)   Salma Agha
e)   None of the above


5). Former Kolkata Police Commissioner Surajit Kar Purkayastha was appointed as the new Director General of Police in
a)   West Bengal
b)   Jharkhand
c)   Bihar
d)   Odisha
e)   Chhattisgarh


6). The Appointments Committee of the Cabinet approved the appointment of______ as the Finance Secretary.
a)   Ashok Lavasa
b)   Arvind Mayaram
c)   Ratan P Wattal
d)   R C Tayal
e)   None of the above


7). Who has named as the International Cricketer of the Year at Ceat Award event?
a)   Joe Root
b)   Kane Williamson
c)   Rohit Sharma
d)   Ajinkya Rahane
e)   Virat Kohli


8). Who becomes first Indian to play in top flight European League game?
a)   Subrata Paul
b)   Karanjit Singh
c)   Gurupreet Singh Sandhu
d)   Arnab Mondal
e)   Vinit Rai


9). Who became the youngest cricketer and the first Englishman to score 10,000 Test runs?
a)   De Kock
b)   Virat Kohili
c)   AB de Villaries
d)   Alastair Cook
e)   None of the above


10). Prominent writer, poet, D Javare Gowda, popularly known as 'De Ja Go', passed away. He belongs to which state?
a)   Tamil Nadu
b)   Maharashtra
c)   Gujarat
d)   Kerala
e)   Karnataka


Answers:

1)c   2)a   3)b  4)d   5)a   6)a   7)a   8)c   9)d  10)e






For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">