4 Jun 2016

Current Affairs GK Quiz for SBI/UIIC Exams 2016

Current Affairs GK Quiz for Upcoming Exams
Current Affairs GK Quiz for SBI/UIIC Exams Exams (3rd June 2016):
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


1). Name the first state to give social welfare benefits to transgender community?
a)   Bihar
b)   Odisha
c)   Sikkim
d)   Meghalaya
e)   Telengana


2). Name the Country tops in the list of Green Energy Spending?
a)   US
b)   India
c)   Japan
d)   China
e)   UK


3). India signed MoU to enhance cooperation on energy security, clean energy and climate change with which country?
a)   US
b)   UK
c)   Japan
d)   China
e)   Russia


4). Name the Country Hosting Asia's largest annual security forum ?
a)   Japan
b)   Russia
c)   Singapore
d)   Malaysia
e)   Switzerland


5). Name the Newly Elected Speaker of Kerala Assembly?
a)      Sreeramakrishnan
b)      P.Dhanapal
c)      Jayaraman
d)      Nirmal Singh
e)      Akhilesh Yadav


6). Winner of Green Economy Visionary Award?
a)      a)Raghuram Rajan
b)      b)HR Khan
c)      Raghavan Seetharaman
d)      d)A Gandhi
e)      Arun Kumar


7). Who becomes the First Tennis Player to win a $100m prize money?
a)      Roger Federer
b)      Novak Djokovic
c)      Andy Murray
d)      Rafael Nadal
e)      Tomas Berdych


8). Name the Country topped the FIFA rankings?
a)      Brazil
b)      Ukraine
c)      France
d)      Italy
e)      Argentina


9). Who has been appointed as a chief of National Anti-Doping Agency (NADA)?
a)      Rohit Agarwal
b)      Navin Agarwal
c)      RS Agarwal
d)      Kiran Agarwal
e)      Ragu Agarwal


10). Which of the following country is not a signatory of Hague Code of Conduct (HCoC) against Ballistic Missile Proliferation?
a)      Albania    
b)      Libya       
c)      China      
d)      Benin       
e)      Russia


Answers:
1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). a)   6). c)   7). b)   8). e)   9). b)   10). c) 







For More Current Affairs Quiz Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">