26 Jun 2016

GK questions Asked in the SBI Clerk Mains Exam Held on 26th June (Evening Shift)

GK questions Asked in the SBI Clerk Mains Exam Held on 26th June (Evening Shift):
Dear Readers, many of our readers have given the SBI Clerk Mains Exam today in the morning shift, and they have shared the list of GK Questions asked in the examination, we have provided them here with answers, make use of it.

1). What is the total capital of Mudra bank?
Answer: Rs. 20,000 crores

2). July 18 is celebrated as _____.
Answer: Nelson Mandela International Day

3). Headquarters for Central Bank of India?
Answer: Mumbai

4). What is the central bank of Bangladesh?
Answer: Central Bank of Bangladesh

5). vindhyachal thermal power station is located at _____.
Answer: Madhya Pradesh

6). paradip port is located at
Answer: Jagatsinghpur district of Odisha

7). Which is the world,s largest Stock Exchange
Answer: New York Stock Exchange

8). EMS Stadium is located at ____.
Answer: Kozhikode, Kerala


9). Recently Axis bank has started its new branch in which country?
Answer: London, UK

10). Microsoft acquired Linkedin for _____.
Answer: 26.2 billion US dollars

11). What is the constitutency of Ram Vilas Paswan?
Answer: Hajipur, Bihar

12). Marble palace was located at _______.
Answer: Kolkata

13). kidambi srikanth is related to which sport?
Answer: Badminton

14). ECGC comes under?
Answer: Export Credit Guarantee Corporation of India comes under the administrative control of the Ministry of Commerce & Industry, Department of Commerce, Government of India.

15). What is the capital of Australia?
Answer: Canberra

16). what is the currency of Philippines?
Answer: Philippine peso

17). NITI stands for
Answer: National Institution for Transforming India

18). What is the Headquarters of Qatar National Bank?
Answer: Doha, Qatar

19). Justin Trudeau is the Prime Minister of _______.
Answer: Canada

20). What is the venue of 2018 Judo Olympics?
Answer: Carioca Arena 2

21). India’s first railway university was launched at _______.
Answer: Vadodara, Gujarat

22). Nasik is located at the banks of
Answer: Godavari River

23). Name the first AC double-decker train which was launched in the Railway Budget?
Answer: Uday Express

24). Changu Jheel is located at _______.
Answer: Sikkim, Gangtok

25). What is the constituency of Harsimrat Kaur Badal?
Answer: Bhatinda

26). Raja Bhoj airport is located at?
Answer: Madhya Pradesh

27). National housing Bank (NHB) is a wholly owned subsidiary of which bank?

Answer: Reserve Bank of India (RBI)

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">