26 Jun 2016

GK questions Asked in the SBI Clerk Mains Exam Held on 26th June (Morning Shift)

GK questions Asked in the SBI Clerk Mains Exam Held on 26th June (Morning Shift):
Dear Readers, many of our readers have given the SBI Clerk Mains Exam today in the morning shift, and they have shared the list of GK Questions asked in the examination, we have provided them here with answers, make use of it.
1). Mahatma Gandhi was kept prison in Aga Khan Palace which was located at ______.
Answer: Pune, Maharastra

2). Which is the Largest Solar Power Plant in India?
Answer:  Bhagwanpur, Gujarat

3). Bharathiya Mahila Bank Comes under _____
Answer:  RBI

4). July 11 is celebrated as?
Answer:  World Population Day

5). According to census 2011 which state has very worst sex ratio?
Answer: Haryana

6). FMC has recently merged with _____
Answer:  SEBI

7). Kanha wildlife sanctuary is located at _____.
Answer:  Madhya Pradesh

8). Lima is the capital of _____
Answer:  Peru

9). What is the currency of Malaysia?
Answer:  Malaysian Ringgit

10). What is the Headquarters of Indian Overseas Bank?
Answer:  Chennai

12). Seema Punia is related to which sports?
Answer:  Discus Thrower

13). Kandla Seaport is located at ____.
Answer:  Gujarat

14). Salt Lake Stadium is located at _______.
Answer:  Kolkata

15). Hazaribagh wildlife sanctuary is located at _____.
Answer:  Jharkhand

16). Constituency of Jayant sinha is Hazaribagh which is located at _____.
Answer:  Jharkhand

17). What is the initial corpus of NIIC?
Answer:  Rs. 20,000 crore 


18). SDR related to which organization?
Answer:  SDR- Special Drawing Rights is related to IMF

19). Cuttack is situated near which river banks?
Answer:  Mahanadhi

20). Krishna Sagar dam is located on which river?
Answer:  Kaveri

21). Headquarters of World Tourism Organization?
Answer:  Madrid, Spain

22). Who is the India’s Chief Economic Advisor?
Answer:  Arvind Subraminian

23). Play it My Way” is the autobiography of?
Answer:  Sachin Tendulkar

24). which is the regulatory body of Regional Rural Banks?
Answer:  NABARD


25). What is the maximum loan limit of small finance banks as per RBI regulation?
Answer:  Rs. 25 lakhs

26). An account will be considered as dormant if it is inactive for how many years?
Answer:  2 years

27). ECB stands for
Answer:  External Commercial Borrowing

28). In RTGS, “T” stands for ____
Answer:  Time (RTGS-Real Time Gross Settlement)

29). What is the maximum amount in Mudra Scheme?
Answer:  Rs.10 Lakhs

30). Indus valley desert is located in the northern region of which country?
Answer:  Pakistan

31). Ujjwala Scheme is related to _______.
Answer:  Free LPG Scheme

32). National Automated Clearing House (NACH) is a centralised clearing system launched by which organization?
Answer:  NPCI- National Payments Corporation of India

33). What is CRISIL?
Answer:  It is a credit rating agency

34). Gatimaan Express is a semi high speed train that runs between_____
Answer:  Delhi and Agra

35). Kiran Bedi has been appointed as the acting Governor of ______.
Answer:  Pondicherry

36). India’s first ever Civil Aviation Park has been started at _____.
Answer:  Gujarat


37). Which among the following is the skill development schemes?
Answer:  PMKVY- Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana

38). Headquarters of IDFC?
Answer:  Mumbai

39). Desert Eagle – II bilateral air combat exercise was conducted between which of the following countries?
Answer:  India and UAE

40). Which of the following is the higest mountain in Europe?
Answer:  Mount Elbrus

41). Headquarters of Deutsche Bank?
Answer:  Frankfurt, Germany


42). Reliance has applied for payment bank by partnered with whom?

Answer: State Bank of India


0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">