15 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-55:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). Ctrl, Shift and Alt are called __________ keys.
a)   Adjustment
b)   Function
c)   Modifier
d)   Alphanumeric
e)   None Of These


2). To make the number pad act as directional arrows, you press the __________ key.
a)   Num Lock
b)   Caps Lock
c)   Arrow Lock
d)   Shift
e)   None Of These


3). The modern keyboard typically has __________ Function keys.
a)   10
b)   12
c)   14
d)   16
e)   None of these


4). To move to the beginning of a line of text, press the __________ key.
a)   Page Down
b)   Page Up
c)   Enter
d)   Home
e)   None Of These


5). The __________ determines how long you must hold down an alphanumeric key before the keyboard will repeat the character.
a)   strike rate
b)   Repeat Rate
c)   Default Rate
d)   Threshold Rate
e)   None Of These


6). The traditional mechanical mouse uses a __________ to track the pointer position on the screen.
a)   Light Sensor
b)   Wheel
c)   Ball
d)   Ruler
e)   None Of These


7). To access properties of an object, the mouse technique to use is __________.
a)   Dragging
b)   Dropping
c)   Right-Clicking
d)   Shift-Clicking
e)   None Of These


8). The __________ key will launch the Start button.
a)   Esc
b)   Shift
c)   Windows
d)   Shortcut
e)   None Of These


9). The wheel on a mouse can make it easier to __________.
a)   Scroll Through Documents
b)   Select Objects
c)   Open Documents
d)   Change Volume
e)   None Of These


10). What is the full form of LCD?
a)   Liquid Crystal Display
b)   Light Cristal Display
c)   Linear Cristal Display
d)   Longitudinal Cristal Display
e)   None Of These


Answers:

1).c)   2).a)   3).b)   4).d)  5).b)   6).c)  7.c)   8).c)  9).a)  10).a)





For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">