17 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-57:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). The input device used to get a printed diagram into the computer is
a)   printer
b)   mouse
c)   keyboard
d)   scanner
e)   None of these


2). What type of device is a computer mouse?
a)   Output
b)   Input
c)   Storage
d)   It is a software
e)   None of these


3). Any component of the computer you can see and touch is called
a)   Software
b)   Peripheral
c)   Storage
d)   CPU
e)   Hardware


4). What is the value of binary number 101?
a)   3
b)   5
c)   6
d)   101
e)   9


5). Data or information used to run the computer is called
a)   software
b)   hardware
c)   Peripheral
d)   CPU
e)   None of these


6). Which of the following is NOT an application software?
a)   Database software
b)   Graphics software
c)   Operating System software
d)   Spreadsheet software
e)   None of these


7). Which of the following is a domain used by for-profit organizations?
a)   .com
b)   .net
c)   .mil
d)   .edu
e)   None of these


8). An example of peripheral equipment is the
a)   printer
b)   CPU
c)   spreadsheet
d)   microcomputer
e)   None of these


9). Which of the following represents the fastest data transmission speed?
a)   bandwidth
b)   bps
c)   gbps
d)   kbps
e)   None of these


10). Which of the following is an input device that, when moved by the user on a flat surface, causes a pointer on the screen to move accordingly?
a)   Wand reader
b)   Mouse
c)   Keyboard
d)   Scanner
e)   None of these


Answers:
1).d)  2).b)  3).e)  4).b)  5).a)  6).c)  7).a)  8).a)  9).c)  10).b) 






For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">