13 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-53:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1).  What does storage unit provide?
a)           Place for typing data
b)           Storage for information and instruction
c)           Place for media files
d)           All the above
e)           None of these


2). How can a user determine what programs are available on a computer?
a)           By checking the hard-disk properties
b)           By viewing the installed programs during the booting process
c)           By checking the operating system for a list of installed programs
d)           By checking the existing files saved on the disk
e)           None of these


3). A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n)
a)           algorithm
b)           hardware program
c)           software bug
d)           firmware program
e)           None of these


4). Main memory works in conjunction with
a)           special function cards
b)           RAM
c)           CPU
d)           Intel
e)           All the above


5). Device drivers are
a)           the tiny power cords for external storage devices
b)           experts who know how to maximize the performance of devices.
c)           small, special - purpose programs
d)           the innermost part of the operating system
e)           the substitutes for operating systems


6). _________ helps in capturing row data and entering into computer system.
a)           CPU
b)           Integrated circuit
c)           Input device
d)           Motherboard
e)           None of these


7). Which of the following is not the function of the control unit?
a)           Read instructions
b)           Execute instructions
c)           Interpret instructions
d)           Direct operations
e)           None of these


8). Microcomputer hardware consists of three basic categories of physical equipment:
a)           keyboard, monitor, hard drive
b)           system unit, input/output, memory
c)           system unit, input/output, secondary storage
d)           system unit, primary storage, secondary storage
e)           None of these


9). Which of the following is not the major function of a computer?
a)           Processing data into information
b)           Storing data or information
c)           Modifying data
d)           Analyzing data or information
e)           None of these


10). The disk in a computer is put      
a)           In the hard drive
b)           In the disk drive
c)           In the CPU
d)           In the modern
e)           None of these


Answers:

1).d)   2).c)   3).a)   4).c)   5).c)   6).c)   7).d)   8).c)   9).d)   10).b)




For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">