14 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-54:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). In the URL http://www.ibpsguide.com the portion labeled http is the
a)   host
b)   name of domain
c)   protocol
d)   top-level domain
e)   None of these


2). The Factor which makes Windows popular is its
a)   multi-tasking capacity
b)   desktop features
c)   user-friendly GUI features
d)   being inexpensive
e)   None of these


3). A series of to-be-viewed specially designed documents, which are all linked on Internet, is called:
a)   World Wide Web
b)   Web Server
c)   Search Engine
d)   Both b and c
e)   None of these


4). What is a full name of TCP?
a)   Transfer Control Protocol
b)   Type Control Protocol
c)   Transmission Control Protocol
d)   Technical Control Protocol
e)   None of these


5). Which one of the following is NOT a/an image/graphic file format?
a)   PNG
b)   GIF
c)   BMP
d)   GUI
e)   None of these


6). What is the full form of URL?
a)   Uniform Resource Locator
b)   Uniform Resource Link
c)   Uniform Registered Link
d)   Unified Resource Link
e)   None of these


7). In a computer system, RAM is located on
a)   Expansion Board
b)   External Drive
c)   Mother Board
d)   Hard drive
e)   None of these


8). The first generation of computers had
a)   Vaccum Tubes and Magnetic Drum
b)   Integrated Circuits
c)   Magnetic Tape and Transistors
d)   All of above
e)   None of these


9). Assembly language is a
a)   Low-level programming language
b)   High-level programming language
c)   Machine language
d)   All of the above
e)   None of these


10). Data is stored in computer in ______form.
a)   decimal
b)   binary
c)   hexadecimal
d)   octal
e)   None of these


Answers:
1). c)  2). c)  3). a)  4). c)  5). d)  6). a)  7). c)  8). a)  9). a)  10). b) 





For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">