18 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-58:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Which of the following produces best quality graphics reproduction?
a)   Laser printer    
b)   inkjet printer
c)   Plotter
d)   dotmatrix printer
e)   CAD


2). A process is another name for
a)   job                 
b)   program
c)   task             
d)   method
e)   call


3). A computer virus is a software essential ability to
a)   damage data 
b)   clone itself
c)   hide itself        
d)   damage program
e)   None of these


4). Communication between computers is almost always       
a)   serial               
b)   parallel 
c)   serially parallel
d)   direct
e)   indirect


5). The interface of data from a CPU to peripheral device a computer is achieved through
a)   interface           
b)   commands
c)   buffer              
d)   parts of computer
e)   All the above


6). DNS is extremely important for the correct functioning of the Internet. To do so, it
a)   encrypts data
b)   maps symbolic name for machines onto their IP address
c)   translates message into machine language.
d)   all the above
e)   none of the above 


7). Which of the following was the rst widely used OS with graphical interface?
a)   OSl2      
b)   MVS.   
c)   MAC OS
d)   DOS.    
e)   VMS


8). Lynx is a type of
a)   search engine.      
b)   web index
c)   meta-search engine
d)   web browser
e)   newsgroup


9).A computer is a box full of electronic
a)   chips.   
b)   registers
c)   circuits
d)   switching devices
e)   None of these


10). Which of the following keyboards is the fastest?
a)   qwerty.         
b)   Dvorak
c)   Alphanumeric
d)   Numeric
e)   None of these


Answers:
1).c)   2).c)   3).b)   4).a)   5).d)    6).b)    7).c)    8).d)    9).d)  10). b






For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">