19 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-59:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). COBOL is used in ____________applications.

a)   commercial
b)   scientific
c)   space
d)   mathematical
e)   None of these


2). What altering of data so that it is NOT usable unless the changes are done is called?
a)   Biometrics
b)   Compression
c)   Encrytion
d)   Ergonomics
e)   None of these


3). What is the shortcut for 'find and replace' dialogue box?
a)   Ctrl + F
b)   Ctrl + R
c)   Ctrl + H
d)   Ctrl + M
e)   None of these


4). Formulas in Excel starts with
a)   %
b)   =
c)   +
d)  
e)   ;


5). Search menu is available at which of the following buttons?
a)   End
b)   Start
c)   Turn off
d)   Restart
e)   Reboot


6). Which of the following displays the address and name of the selected cell?
a)   Name box
b)   Row heading
c)   Formula bar
d)   Task pane
e)   None of these


7). Process is
a)   a program in high-level language kept on hard disk
b)   contents of main memory
c)   a program in execution
d)   a job in secondary memory
e)   None of these


8). By default, the left margin in the Word document is
a)   1 inch
b)   2 inches
c)   1.25 inches
d)   1.35 inches
e)   1.75 inches


9). The parity bit is added for
a)   Loading
b)   indexing
c)   updating
d)   error detection
e)   hashing


10). Flash memory is the type of
a)   ROM
b)   PROM
c)   EPROM
d)   EEPROM
e)   RAM


Answers:
1).a)   2).c)   3).a)   4).b)   5).b)   6).a)   7).c)   8).c)   9).d)   10).d)  




For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">