21 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-61:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Which of the following can be used to select the entire worksheet?
a)    Shift + space
b)   Ctrl + space
c)   Alt + space
d)   Ctrl + space + 1
e)   Shift + space + 1


2). Machine code is a
a)   high-level language
b)   software language
c)   low level language
d)   middle level language
e)   compiler


3). Objects on the slide that hold text are called
a)   Object holders
b)   text holders
c)   auto layout
d)   Place holders
e)   data holders


4). The speedometer of a car represents
a)   digital computer
b)   hybrid computer
c)   analog computer
d)   Micro computer
e)   mini computer


5). C++ is
a)   a procedure-oriented language
b)   a problem-oriented language
c)   an object-oriented language
d)   programme-oriented language
e)   None of these



6). What is the number of bit pattern provided by a 7-bit code?
a)   256
b)   128
c)   64
d)   512
e)   32


7). Process is
a)   a Program is high-level language kept on disk
b)   contents of main memory
c)   Program  in execution
d)   a job in secondary memory
e)   None of these


8). By default left margin in the word document is
a)   1 inch
b)   2 inch
c)   1.25 inch
d)   1.35 inch
e)   1.75 inch


9). The parity bit is added for
a)   Loading
b)   Indexing
c)   Updating
d)   Error detection
e)   Hashing


10). Flash memory is the type of
a)   ROM
b)   PROM
c)   EPROM
d)   EEPROM
e)   RAM


Answers:
1). b)  2). c)  3). d)  4). c)  5). c)  6). b)  7).c)  8).c)  9). d) 10). d)



 



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">