22 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-62:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). ________is collection of web-pages and _________is the very first page that we see on opening of a web-site.
a)   Home page, web page
b)   Web page, home page
c)   Website, home page
d)   Web page, web site
e)   None of these


2). Which of the following devices runs on Physical layer of the OSI model?
a)   Repeater
b)   Bridge
c)   Router
d)   All the above
e)   None of these


3). Which of the following computer languages is a mathematically oriented language used for scientific problems?
a)   FORTRAN
b)   COBOL
c)   LISP
d)   PROLONG
e)   None of these


4). Which of the following types of table constraints will prevent the entry of duplocate rows?
a)   Primary key
b)   Unique
c)   Null
d)   Foreign key
e)   None of these


5).Which of the following type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?
a)   Circuit switching
b)   Virtual Circuit Packet Switching
c)   Datagram Packet Switching
d)   Message Switching
e)   None of these



6). A computer checks the __________ of user names and passwords for a match before granting access.
a)   website
b)   network
c)   output device
d)   database
e)   None of these


7). Computers that are portable and convenient for users who travel are known as
a)   supercomputers
b)   laptops
c)   minicomputers
d)   file servers
e)   None of these


8). What is the term used for unsolicited e-mail?
a)   newsgroup
b)   usenet
c)   backbone
d)   spam
e)   None of these


9). The first computers were programmed using
a)   assembly language
b)   machine language
c)   source code
d)   object code
e)   None of these


10).When the pointer is positioned on a ___________, it is shaped like a hand.
a)   grammar error
b)   hyperlink
c)   formatting error
d)   spelling error
e)   None of these


Answers:
1).c)   2).a)  3).a)   4).b)  5).c)   6).d)  7).b)   8).d)  9).b)   10).b) 


 



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">