24 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI Exams 2016 Set-63:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). Manipulating data to create information is known as
a)   Feedback
b)   Programming
c)   Processing
d)   Analysis
e)   None of these


2). What happens when you boot up your PC?
a)   Portions of the operating system are copied from disk into memory.
b)   Portions of the operating system are copied from memory onto disk.
c)   Portions of the operating system are compiled.
d)   Portions of the operating system are emulated.
e)   None of these


3).  A compiler translates higher level programs into a machine language program, which is called
a)   source code
b)   object code
c)   compiled code
d)   beta code
e)   None of these


4).  What contains the computer BIOS and maintains its data with the use of a battery for periods when the system is powered down?
a)   CMOS
b)   CPU
c)   RAM
d)   DRAM
e)   None of these


5).  What is output?
a)   What the processor takes from the user.
b)   What the user gives to the processor.
c)   What the processor gets from the user.
d)   What the processor gives to the user.
e)   None of these


6).  Reference to each file on a disk are stored in a
a)   file allocation table
b)   root allocation table
c)   linking directory
d)   root directory
e)   None of these


7).  Only ________program(s) remain(s) active even though we can open many programs at a time.
a)   four
b)   three
c)   two
d)   one
e)   None of these


8).  When margins on both sides are straight and equal, then there is ___________in document.
a)   full justification
b)   full alignment
c)   left justification
d)   right justification
e)   None of these


9). Computer ___________is whatever is typed, submitted or transmitted to a computer system.
a)   input
b)   output
c)   data
d)   circuitry
e)   None of these


10).  __________are graphical objects used to represent commonly used application.
a)   GUI
b)   Drivers
c)   Windows
d)   Icons
e)   None of these


Answers:
1).c)   2).a)   3).a)   4).a)   5).d)   6).a)   7).d)   8).d)   9).a)   10).d)   



 



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">