3 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-45:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). The “home page” of a web site is _________.
a)   The largest page
b)   The last page
c)   The first page
d)   The most colorful page
e)   None of these


2). What is ISL used for?
a)   To allow an Ethernet interface to understand frame tags
b)   To make two Ethernet interfaces appear as one
c)   To connect an Ethernet switch with a high-speed core switch such as ATM
d)   To allow simultaneous routing and switching
e)   None of these


3). Which of the following is NOT associated with Computer?
a)   Bit
b)   Binary
c)   Pencil
d)   Mouse
e)   Screen


4). MICR technology used for clearance of cheques by banks refers to ________.
a)   Magnetic Ink Character Recognition
b)   Magnetic Intelligence Character Recognition
c)   Magnetic Information Cable Recognition
d)   Magnetic Insurance Cases Recognition
e)   None of these


5). Modern Computer represent characters and numbers internally using one of the following number systems _______.
a)   Penta
b)   Octal
c)   Hexa
d)   Septa
e)   Binary


6). A _________ is approximately a million bytes.
a)   Gigabyte
b)   Kilobyte
c)   Megabyte
d)   Terabyte
e)   None of these


7). If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a _______.
a)   Repeater
b)   Router
c)   Gateway
d)   Switch
e)   None of these


8). To move down a page in a document.
a)   Jump
b)   Fly
c)   Wriggle
d)   Scroll
e)   None of these

9). Data and time are available on the desktop at _________.
a)   Taskbar
b)   My Computer
c)   Recycle Bin
d)   Only (2) and (3)
e)   None of these


10). Which type of resource does have greater probability to become shared resource in a computer network?
a)   Printers
b)   Speakers
c)   Floppy Disc Drivers
d)   Key boards
e)   None of these


Answers:
1).c)   2).a)   3).c)   4).a)   5).e)   6).c)   7).a)   8).d)   9).a)   10).a)  





For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">