1 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-43:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). Which of the following is not true about RAM?
a)   RAM is a temporary storage area
b)   RAM is the same as hard disk storage
c)   RAM is volatile
d)   Information stored in RAM is gone when you turn the computer off
e)   None of these


2). The ______ performs simple mathematics for the CPU.
a)   ALU
b)   DIMM
c)   BUS
d)   Register
e)   None of these


3). Control in design of an information system is used to _______.
a)   Inspect the system and check that it is built as per specifications
b)   Ensure that the system processes data as it was designed to and that the results are reliable
c)   Ensure privacy of data processed by it
d)   Protect data from accidental or intentional loss
e)   None of these


4). A prescribed set of well-defined instructions for solving mathematical problems is called ________.
a)   A compiler
b)   A code
c)   A description
d)   An algorithm
e)   None of these


5). A record is related to a file as a statement is related to a ________.
a)   Procedure
b)   File
c)   Program
d)   Data
e)   None of these


6). Which one is easy to use?
a)   User-friendly
b)   Select
c)   Helpful
d)   Ever-ready
e)   None of these


7). When your computer stops working suddenly, it is referred to as a ________.
a)   Crash
b)   Die
c)   Death
d)   Penalty
e)   None of these


8). A program that converts a high-level language source file into a machine-language file is called a _________.
a)   Translator
b)   Assembler
c)   Compiler
d)   Linker
e)   None of these


9). Which keys can be used together with other keys for special tasks?
a)   Inserts, Delete
b)   Ctrl, shift
c)   Left Arrow, Right Arrow
d)   Page Up, Page Down
e)   None of these


10). The ______ button on the Quick Access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.
a)   Search
b)   Cut
c)   Document
d)   Undo
e)   None of these


Answers:                    
1). b) 2). a) 3). b) 4). d) 5). c) 6). a) 7). a) 8). c) 9). b)  10). d)









For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here             

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">