2 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-44:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). The basis goal of computer process is to convert data into _______.
a)   Information
b)   Tables
c)   Files
d)   Graphs
e)   None of these


2). Dumb terminals have terminals and _______.
a)   Mouse
b)   Speaker
c)   Keyboard
d)   Mouse or Speaker
e)   None of these


3). _________ is when the more power-hungry components such as the monitor and the hard drive are put in idle.
a)   Hibernation
b)   Powerdown
c)   Standby mode
d)   The shutdown procedure
e)   None of these


4). To shrink a window to an icon _________.
a)   Open a group window
b)   Minimize a window
c)   Maximize a window
d)   Restore a window
e)   None of these


5). Personal computer can be connected together to form a _______.
a)   Server
b)   Supercomputer
c)   Enterprise
d)   Network
e)   None of these


6). What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful?
a)   ROM information can be easily updated
b)   Data in ROM is nonvolatile, that is, it remains there even without electrical power
c)   ROM provides very large amounts of inexpensive data storage
d)   ROM chips are easily swapped between different brands computers
e)   None of these


7). By CD you can ______.
a)   Read
b)   Write
c)   Read and Write
d)   Either Read or Write
e)   None of these


8). The Word function that corrects text as you type is referred to as ______.
a)   Auto summarize
b)   Auto Insert
c)   Auto Correct
d)   Track changes
e)   None of these


9). To combine two or more cells into a single cell is called _______.
a)   Merging
b)   Joining
c)   Sharing
d)   Splitting
e)   None of these


10). _________ is when the computer is turned on and the operating system is loading.
a)   Booting
b)   Flashing
c)   Tracking
d)   Taping
e)   None of these


Answers:

1)a   2)c   3)c  4)b   5)d   6)b   7)c   8)c   9)a  10)a






For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">