6 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-47:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). What is the place in the computer system where data and programs are temporarily stored.
a)   Paste
b)   Open
c)   Memory
d)   Packet
e)   None of these


2). A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen.
a)   Edit
b)   Delete key
c)   Dummy out
d)   Trust key
e)   None of these


3). The central processing unit contains which of the following as a component?
a)   Memory Regulation Unit
b)   Flow Control Unit
c)   Arithmetic  Logic Unit
d)   Instructions Manipulation Unit
e)   None of these


4). The process of writing out computer instruction is known as
a)   Assembling
b)   Compiling
c)   Executing
d)   Coding
e)   None of these


5). An ad hoc query is a ______.
a)   Pre-planned question
b)   Pre-scheduled questions
c)   Spur-of-the-moment questions
d)   Questions that will not return any results
e)   None of these


6). A web _______ consist of one or more Web pages located on a Web pages located on a web server.
a)   Hub
b)   Site
c)   Story
d)   Template
e)   None of these


7). A sender must not be able to deny that he sent a specific message when he in fact did. This is an aspect of security called ______.
a)   Privacy
b)   Authentication
c)   Integrity
d)   Non-repudiation
e)   None of these


8). _______ is an access method in which collisions are entirely avoided.
a)   CSMA
b)   CSMA/CD
c)   CSMA/CA
d)   All of the above
e)   None of these


9). You are planning on using a single network that supports 208 users. Which IP address class would you choose to be the most efficient ?
a)   Class A
b)   Class B
c)   Class C
d)   Class D
e)   Class E


10). The main directory of a disk is called the ______ directory.
a)   Root
b)   Sub
c)   Folder
d)   Network
e)   None of these


Answers:

1). c)  2). b)  3). c)  4). d)  5). c)  6). b)  7). d)  8). e)  9). c)  10). a)  






For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">