7 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-48:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


1). IP address consists of how many bits?
a)   16 bits
b)   8 bits
c)   30 bits
d)   36 bits
e)   None of these


2). Which storage device is mounted on “reels”?
a)   Floppy disk
b)   CD-ROM
c)   Magnetic disk
d)   Magnetic tape
e)   Hard disk


3). A paint program keeps track of every ______ placed on the screen.
a)   Shapes
b)   Object
c)   Pixel
d)   Colour
e)   Symbol


4). Rules of a programming language are called _______.
a)   Procedures
b)   Calls
c)   Methods
d)   Login
e)   Syntax


5). A primary key can also be called a ________.
a)   Super key
b)   Candidates key
c)   Alternate key
d)   Secondary key
e)   Foreign key


6). Which shortcut key is used to open a new file in MS-Word?
a)   Ctrl+N
b)   Ctrl+M
c)   Ctrl+Y
d)   Ctrl+X
e)   Ctrl+Z


7). To restart the computer ______ key is used.
a)   Del + Ctrl
b)   Backspace + Ctrl
c)   Ctrl+Alt+0052ight arrow
d)   Reset
e)   None of these


8). Which of the following peripheral devices displays information to a user?
a)   Monitor
b)   Keyboard
c)   Secondary storage devices
d)   Secondary storage media
e)   None of these


9). To find a saved document in the computer’s memory and bring it up on the screen to view _______.
a)   Reverse
b)   Return
c)   Retrieve
d)   Return
e)   None of these


10). A computer works on a _______ number system.
a)   Binary
b)   Octal
c)   Decimal
d)   Hexadecimal
e)   None of these


Answers:                   

1). e) 2). d) 3). c) 4). e) 5). b) 6). a) 7). d) 8). a) 9). c) 10). a)





For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">