8 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-49:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). A scanner scans _______.
a)   Pictures
b)   Text
c)   Both pictures and text
d)   Neither pictures nor text
e)   None of these


2). Dumb terminals have terminals and ________.
a)   CD Drive
b)   Speakers
c)   Keyboard
d)   Mouse or speakers
e)   None of these


3). The portion of the CPU that coordinates the activities of all the other computer components is the ________.
a)   Mother board
b)   USB Port
c)   Control unit
d)   Arithmetic logic unit
e)   None of these


4). A repair for a known software bug, usually available at no charge on the Internet, is called a ________.
a)   Version
b)   Patch
c)   Tutorial
d)   FAQ
e)   None of these


5). When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes _______.
a)   Data redundancy
b)   Information overload
c)   Duplicate data
d)   Data inconsistency
e)   None of these


6). Changing cardinalities in a database is ________.
a)   A common database design task
b)   A rare database design task, but does occur
c)   A database design task that never occurs
d)   Is impossible to do, so a new database must be constructed and the data may be moved into it.
e)   None of these


7). Because of the importance of making data model changes correctly, many professionals are ______ about using an automated process for database redesign.
a)   Optimistic
b)   Skeptical
c)   Ambivalent
d)   All the best
e)   None of these


8). A computer’s hard disk is a/an
a)   Arithmetic and logical unit
b)   Computer software
c)   Operating system
d)   Computer hardware
e)   None of these


9). Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as the crime of ________.
a)   Spooling
b)   Identity theft
c)   Spoofing
d)   Hacking
e)   None of these


10). What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?
a)   Time bomb
b)   Worm
c)   Melissa virus
d)   Macro virus
e)   None of these


Answers:

1)c   2)c   3)c   4)b   5)d   6)a   7)b   8)d   9)b   10)b





For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">