11 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-52:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
a)   configuration
b)   download
c)   storage
d)   upload
e)   installation


2). The effect of the ROLLBACK command in a transaction is the following ______.
a)   Undo all changes to the database resulting from the execution of the transaction
b)   Unto the effects of the last UPDATE command
c)   Restore the content of the database to its state at the end of the previous day
d)   Make sure that all changes to the database are in effect
e)   None of these


3). The motherboard is the ______.
a)   circuit board that houses peripheral devices only
b)   same as the CPU chip
c)   the first chip that is accessed when the computer is turned on
d)   circuit board that contains a CPU and other chips
e)   None of these


4).  ___________ represents raw facts whereas ____is data made meaningful.
a)   Information, reporting
b)   Data, information
c)   Information, bits
d)   Records, bytes
e)   Bits, bytes


5). SMPT, FTP and DNS are applications of the ________ layer.
a)   Data link
b)   Network
c)   Transport
d)   Application
e)   None of these


6). A CPU contains
a)   a card reader and a printing device
b)   an analytical engine and a control unit
c)   a control unit and an arithmetic logic unit
d)   an arithmetic logic unit and a card reader
e)   None of these


7). Which of the following is true?
a)   Byte is a single digit in a binary number
b)   Bit represents a grouping of digital numbers
c)   An eight – digit binary number is called a byte.
d)   An eight – digit binary number is called a bit
e)   None of these


8). A MODEM is connected in between a telephone line and a
a)   network
b)   computer
c)   communication adapter
d)   serial port
e)   All of these


9). Which of the following combination of keys is used to cut the selected text?
a)   Ctrl + X
b)   Ctrl + Y
c)   Ctrl + Z
d)   Ctrl + F
e)   None of these


10). What is ISL used for?
a)   To allow an Ethernet interface to understand frame tags
b)   To make two Ethernet interfaces appear as one.
c)   To connect an Ethernet switch with a high - speed core switch such as ATM
d)   To allow simultaneous routing and switching
e)   None of these



Answers:                         
1). e) 2). a) 3). d) 4). b) 5). d) 6). c) 7). c) 8). c) 9). a) 10). a)




For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">