5 Jun 2016

Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016

Important Computer Questions for SBI Clerk Exams 2016
Important Computer Questions for SBI / UIIC Exams 2016 Set-46:
The List of Important Computer Knowledge Questions for SBI Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

1). References to each file on a disk are stored in a _________.
a)   File allocation table
b)   Root allocation table
c)   Linking directory
d)   Root directory
e)   Directory allocation table


2). What is correcting errors in a program called?
a)   Interpreting
b)   Translating
c)   Debugging
d)   Compiling
e)   None of these


3). Sending an E-mail is similar to
a)   Writing a letter
b)   Drawing a picture
c)   Talking on the phone
d)   Sending a package
e)   None of these


4). To _________ a document means to make changes to its existing content.
a)   Format
b)   Save
c)   Edit
d)   Print
e)   None of these


5). Where is the disk put to enable the computer to read it?
a)   Disk drive
b)   Memory
c)   CPU
d)   ALU
e)   None of these


6). What menu is selected to cut, copy, and paste ?
a)   File
b)   Tools
c)   Special
d)   Edit
e)   None of these


7). The most important or powerful computer in a typical network ______.
a)   Desktop
b)   Network client
c)   Network server
d)   Network station
e)   None of these


8). To change hardware components into more powerful or rectified version is called
a)   Expansion
b)   Plug and Play
c)   Upgrading
d)   Upsizing
e)   None of these


9). Which of the following views is present in power point?
a)   Documents view
b)   Slide sorter view
c)   Slide charger view
d)   Play slide view
e)   None of these


10). In order to move from one worksheet to another in excel workbook, one should click
a)   Active cell
b)   Scroll bar
c)   Sheet tab
d)   Tab button
e)   None of these


Answers:
1). a)  2). c)  3). a)  4). c)  5). a)  6). d)  7). c)  8). c)  9). b)  10). c) 

  



For More Bank exams Important Computer Questions - Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">